Vakar Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriuje buvo aptarta 2018 m. sportinė veikla. Prisiminti reprezentacinių renginių akimirkos, sportininkų pasiekimai, pasidžiaugta šalia regbio stadiono pastatytu pastatu, pradėtomis irklavimo bazės statybomis, atskleisti ir ateities planai.

Europos vyrų regbio-7 čempionatas – 2018 metų sporto renginys
Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas teigė, jog 2018 m. vyko nemažai sporto renginių, iš kurių buvo ir reprezentacinių. Tokie renginiai atkreipė kitų dėmesį ne tik dėl populiarumo tarptautiniu mastu, bet ir dėl išskirtinio finansavimo.

„Praėjo penki reprezentaciniai renginiai, pakankamai neblogai sekėsi. Vienas iš jų buvo Europos vyrų regbio-7 čempionatas, kuris buvo išrinktas ir 2018 metų sporto renginiu. Tuo jau galime pasidžiaugti.

Tarptautinių žirgų konkūrų varžybų pasaulio taurės etapas taip pat, manau, galėtų pretenduoti į metų sporto renginį. Daviso taurės (Davis Cup) varžybos taip pat praėjo gana gražiai ir neblogai, buvo išnaudoti Šiaulių teniso kortai, pastatytos tribūnos, kurios tikrai buvo užpildytos. Vienu momentu net buvo bilietų deficitas. Teniso kortai buvo tarpinis variantas iki Šiaulių arenos. Žinoma, jei būtų vykę arenoje, tai ji būtų buvusi apytuštė. O teniso kortuose buvo labai jaukus renginys.

Taip pat vyko Šiaulių dviračių diena, tai renginys, kuris stengėsi pritraukti visų dviratininkų dėmesį, kad jie drąsiau ateitų į renginį ir dalyvautų. Visi galvoja, jog šis renginys skirtas tik profesionaliems sportininkams, bet jis skirtas ir visiems miestiečiams. Todėl norisi šį renginį dar labiau išpopuliarinti, kad tikrai pasiektų tūkstantinius skaičius. Prie reprezentacinių renginių yra priskiriama ir LKL varžybos“, – pasakojo G. Jasiūnas

Taip pat buvo pasidžiaugta ir sportininkų rezultatais. Džiugina ne tik prizinės vietos pasauliniu ar Europos mastu, bet ir Lietuvos olimpinės rinktinės sąrašas, kuris papilnėjo Šiaulių miesto sportininkais. Taip pat išryškėjo tokios sporto šakos kaip taekvondo ir moterų imtynės.

Atsiras treniruotėms skirtas regbio stadionas
Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas G. Jasiūnas bei vyriausioji specialistė Ramutė Pilypienė aptarė ir sporto bazių gerinimą Šiauliuose. Paminėta šalia Šiaulių sporto gimnazijos atsiradusi daugiafunkcinė salė, kurioje yra net trijų sporto šakų sporto salės. Pasidžiaugta ir šalia regbio stadiono, esančio Gardino g., pastatytu pastatu.

„Kiek kalbėjome su regbio sporto šakos bendruomene, 1000 km spinduliu nėra tokio pastato su stadionu, kuris būtų su visomis specializuotomis patalpomis. Kadangi Šiauliai yra regbio sostinė, turime tokį vardą ir išlaikyti. Gytarių dirbtinės dangos stadionas yra šiek tiek sutrikęs. Pati danga atvežta iš Olandijos, tačiau dėl gamtos sąlygų ir per vėlai sutvarkyto broko, danga yra padėta į sandėlį.

Kitais metais yra numatyta, jog Gegužių progimnazijoje atsirastų stadionas regbio treniruotėms. Gardino gatvėje esantis regbio stadionas bus skirtas labiau varžyboms, o šis būtų darbinis. Taip pat šis stadionas praverstų ir mokyklos bendruomenei. Pirmąją dienos pusę juo naudotųsi mokiniai, o po pietų – regbininkai. Toks yra planas, tačiau stengsimės jį pagreitinti. Jau apie mėnesį vyksta irklavimo bazės statybos. Yra panaudota 40 tūkst., kuriuos skyrė Kūno kultūros ir sporto departamentas, o viso objekto pirmojo etapo vertė yra 624 tūkst. eurų. Jau yra padaryti poliniai pamatai, ruošiamės kitais metais ir pabaigti, nes turime rangovą, kuris atlieka savo darbą“, – teigė G. Jasiūnas.

Skyriaus vyriausioji specialistė R. Pilypienė teigė, jog Šiauliuose regbis jau gyvuoja net 45 m., tačiau per visą laiką regbininkai turėjo tik stadionus, bet ne tokį visapusišką kompleksą kaip dabar.
 
Prie Šiaulių arenos – futbolo-regbio maniežas
Taip pat R. Pilypienė pasidalijo patirta patirtimi su Islandijos atstovais. Ji teigė, jog islandai pasiekė, kad net 80 proc. vaikų sportuoja ir yra užimti.

„Islandijoje prieš 20 metų buvo ypač didžiulis jaunimo, kurie rūko, vartoja alkoholį ir šlaistosi gatvėse, lygis. Jie ištyrinėjo ir pastebėjo, jog mikrorajonuose reikia kurti gyvas vietas, kur galėtų susirinkti šeimos. Mes dabar tai ir bandome daryti. Įrenginėjame treniruoklius, aikštynus. Tačiau  senoliams ar vyresnio amžiaus žmonėms dažnai tai iškelia kažkokią priešpriešą. Pamenu, anksčiau stengdavomės atgaivinti krepšinio aikšteles prie gyvenamųjų namų, vieni labai tuo džiaugėsi ir tapšnodavo mums per petį, o kiti pykdavo, tačiau visada stengiamės surasti kompromisą“, – pasakojo vyriausioji specialistė.

Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas G. Jasiūnas teigė, jog  planuojama padaryti futbolo-regbio maniežą.

„Gruodžio 20-ąją Taryba šiam projektui pritarė, buvo atliktas investicijų projektas, pasirinktas statybos modelis. Taryba pritarė ir skyrė 50 proc. finansavimo, tačiau turime įtilpti į 3,5 mln. eurų sumą. Pirminiame plane esame numatę, kad jis turėtų atsirasti prie Šiaulių arenos. Futbolo ir regbio bendruomenės yra vienos didžiausių. Kalbant tiek apie mėgėjus, apie vaikus, apie jaunimą. Siekiame, jog 2020 m. prasidėtų statybos“, – teigė Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas G. Jasiūnas.

Į viršų