Škotijoje surengto pasaulio kalnų dviračių 24 valandų asmeninių lenktynių čempionato bendrojoje įskaitoje Lietuvos komandos „Top Team“ atstovas Elijus Čivilis užėmė šeštąją, o elito grupėje – ketvirtąją vietas.

Pasaulinės ištvermės kalnų dviračių organizacijos (WEMBO) rengiamose varžybose čempiono titulą apgynė kanadietis Cory Wallace. Jis 13 km trasą, kurios bendras pakilimas – 425 m, įveikė 27 kartus (vid. greitis – 13,3 km). Antrąją vietą iškovojo amerikietis Lindeen Taylor (26 ratai), o trečiąją – škotas Steve Day (25 ratai). E. Čivilis (24 ratai) į priekį dar praleido Meno salos atstovą Paul Renshaw (25 ratai) ir 2017 metų pasaulio vicečempioną australą Jason English (24 ratai).

Čempionate dalyvavo 138 dviratininkai. Vyrų elito grupėje klasifikuotas 31 dviratininkas iš 15 šalių.

Anot organizatorių, tai buvo vienos sudėtingiausių WEMBO varžybų per visą istoriją.

Kitais metais pasaulio kalnų dviračių 24 valandų lenktynių čempionatas vyks liepos 27–28 dienomis Brazilijoje.

Pernai E. Čivilis su Andrejumi Dolgovu tapo pasaulio kalnų dviračių 24 valandų lenktynių čempionais dvejetų grupėje. 2015 ir 2017 metais iškovojo auksą Europos pirmenybėse.

„Esu patenkintas rezultatu. Visų pirma, aš pabuvau „ten“ – namuose. Nerealus jausmas. Visų antra, mano komanda ir visas lietuviškas palaikymas yra visiškai psichotropinis užtaisas. Labai gera patirti tokius dalykus kartu. Na, o galiausiai tokie ir buvo mano tikslai: A – pakartoti geriausią lietuvišką rezultatą (penkta vieta 2015 m. JAV vykusiame čempionate) arba B – įlipti į „Top 10“ pasaulyje. Šiuo metu mane lydi vien tik geros emocijos ir nesvarbu, kad vis dar vaikštau it buratinas, o savijauta it būtum suvažinėtas traukinio. Vis gi tai buvo WEMBO 24 valandų MTB pasaulio čempionatas“, – pasakojo dviratininkas E. Čivilis.

Parengta pagal LDSF

Į viršų