Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda stos į pirmąją dvikovą Baltijos moterų futbolo lygos trofėjaus link. Pusfinalyje šiaulietės susitiks su Talino „Flora“ komanda, kurią įveikė reguliaraus sezono pabaigoje.

Vis dėlto šios rungtynės turės bilieto į finalą kainą, todėl lyginti jų su buvusiomis, kurios iš esmės nieko nelėmė, nes abi komandos jau buvo užsitikrinusios kelialapį į finalinį ketvertą, tiesiog neverta.

Baltijos lygos finalinis ketvertas rengiamas pirmą kartą, o šių metų varžybų organizavimo teisė priklauso Lietuvos futbolo federacijai. Pernai, šiais klausimais dirbo Latvijos futbolo federacija, kitąmet tuo užsiims kaimynai iš Estijos.

Bendro šalių federacijų ir klubų atstovų susirinkimo metu bus aptariami šio sezono rezultatai, pozityvūs postūmiai, išryškėję trūkumai bei ateities perspektyva ateinantiems metams. Kalbama, kad norą prisijungti bei sustiprinti Baltijos lygos konkurencingumą išreiškė dar viena Baltarusijos komanda taip pat ir Kazachstano čempionė, nuolatinė UEFA moterų Čempionių lygos dalyvė Šymkento „BIIK-Kazygurt“.

Apie pasiruošimą, naują rolę aikštėje bei mėgstamiausią lankomą vietą Šiauliuose mintimis pasidalino nuo vasaros vidurio komandos garbę ginanti amerikietė Noel Baham.

„Nekantriai laukiame šių varžybų jau nuo tos dienos, kai grįžome iš Čekijos. Turime užgautų ambicijų, todėl savo žiūrovų akivaizdoje sieksime įrodyti, kad galime žaisti geriau ir iškovoti pergales. Žinome, kad apginti Baltijos lygos čempionių titulą yra vienas iš prieš sezoną komandai iškeltų uždavinių ir tai privalome padaryti. Stengiamės išlikti sveikos, nepatirti bereikalingų traumų, nes šiuo metu per trumpą laikotarpį turime nemažai rungtynių. Su Talino „Flora“ komanda žaidėme paskutiniąsias Baltijos lygos reguliaraus sezono rungtynes, yra šio susitikimo video įrašas, todėl svarbu kruopščiai išanalizuoti varžoves bei įvertinti savo klaidas. Privalome patvirtinti savo, kaip favoričių statusą.

Greitai prisitaikiau prie gyvenimo Šiaulių mieste. Čia ramu, jauku, todėl man patinka. Beveik kasdien mėgaujuosi jaukiomis kavinukėmis, o eidama pasivaikščioti visuomet pasiimu kavos išsinešti“, – pasakojo amerikietė N. Baham.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų