Iškepę svogūnų blynai turi gerai juntamą svogūnų prieskonį, tad jeigu apskritai nemėgstate svogūnų, imtis patiekalo irgi nevertėtų... O visiems kitiems – rekomenduoju. Puikus pakaitalas pabodusiems „saldiems blynams“!

Dviem ar trims porcijoms reikės: 500 g svogūnų, 200 g kvietinių miltų, 1 šaukštelio (su saikingu kaupu) kepimo miltelių, 3 kiaušinių, pagal skonį maltų juodųjų pipirų, 1 šaukštelio druskos, aliejaus kepimui.

Pasiraitokime rankoves ir prie darbo!

Pirmiausia nuvalome svogūnus ir supjaustome labai smulkiai, maždaug 2x2 mm dydžio kubeliais. Tiesą pasakius, aš svogūnus sutarkavau „išmaniąja tarka“, kur galima reguliuoti peilių aukštį ir kąsnelių plotį. Tiesiog šitaip mažiau darbo. O blenderiuoti išvis nepatariu.

Tada į svogūnų masę beriame druską ir pipirus, kiek paminkome rankomis ir paliekame pastovėti 10 minučių. Per tą laiką išsiskirs sultys, kurių prireiks darant tešlą blynams.

Atskirai išplakime kiaušinius ir supilkime ant svogūnų.

Tada suberkime miltus bei kepimo miltelius. Gerai išmaišykime.

Gautą masę kabiname šaukštu ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi – formuojame blynus. Kepame iš abiejų pusių, pavartydami, kol tie gražiai pagels.

Iškepusius  svogūnų blynus kelioms minutėms dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius, o tada jau nešame ant stalo. Tiekiame su grietine arba grybų padažu.

Manau, kad patiks.

Į viršų