Traumų šį sezoną persekiojamas „Šiaulių“ krepšinio klubo puolėjas Ignas Vaitkus savo komandai padėti negalės dar du mėnesius. Sugrįžęs į aikštelę po dešinės kojos raiščių traumos, rungtynėse Kėdainiuose prieš vietos „Nevėžį“ jis sužaidė vos 4 minutes, pajuto skausmą pėdoje ir dvikovos tęsti nebegalėjo.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad I. Vaitkui diagnozuotas penkto padikaulio stresinis lūžis, o koją teko nedelsiant sugipsuoti. Pasak komandos gydytojo Eduardo Liutkaus, prieš tai krepšininko patirta trauma ir šis lūžis nėra susiję.

„Negalima sakyti, kad tai buvusios raiščių traumos, po kurios krepšininkas nespėjo atsistatyti, padarinys, nes lūžis įvyko visai kitoje vietoje, kurios jam neskaudėjo. Po raiščių plyšimo buvo daryti išsamūs tyrimai ir jokių duomenų ar simptomų apie galimą lūžį nebuvo. Be to, Ignas jau kurį laiką dirbo krepšinio aikštelėje, sportavo ir skausmu nesiskundė“, – kalbėjo E. Liutkus.

Pasak specialisto, preliminariai numatoma, kad I. Vaitkus sportuoti pradės po 6 savaičių, o „Šiaulių“ komandai rungtynėse padės dar po poros.

Šiame „Betsafe-LKL“ sezone I. Vaitkus „Šiaulių“ gretose sužaidė 8 rungtynes ir vidutiniškai rinko po 6,6 taško, atkovojo po 3,8 kamuolio, bei atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų