Tradiciškai naujų mokslo metų pradžią Šiaulių miesto švietimo bendruomenė sutinka gražioje šventėje Chaimo Frenkelio vilos parke. Pirmojoje pamokoje miesto meras priminė Lietuvos ir Šiaulių istorijai nusipelniusias asmenybes. Artūras Visockas taip pat pasidžiaugė miesto mokyklose ir darželiuose gausėjančiu vaikų skaičiumi ir už tai dėkojo jaunoms šeimoms.

Pirmasis rugsėjo skambutis į klases sukvietė Šiaulių moksleivius, duris atvėrė atsinaujinančios ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Po iškilmių mokyklose mokytojus, mokinius ir jų tėvelius pakvietė renginys Chaimo Frenkelio vilos parke.

rug 2

Susirinkusiuosius sveikino Šiaulių vyskupas, LR Seimo nariai, Šiaulių miesto tarybos atstovai, skambėjo Simono Daukanto, „Saulėtekio“, Šiaulių universiteto, Sauliaus Sondeckio menų ir Lieporių gimnazijų, Ragainės  progimnazijos mokinių ir mokytojų atliekama muzika.

rug 3

Šventės proga kalbėjęs Šiaulių miesto meras visai bendruomenei pristatė ir naują Švietimo, kultūros ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėją Editą Minkuvienę. Tradicinėje mero pamokoje Artūras Visockas drauge su mokyklų mokiniais prisiminė Šiauliams ir Lietuvai svarbias datas, mūsų visų istoriją kūrusias asmenybes, primirštus Lietuvos partizanų nuopelnus. Atiduota pagarba antisovietinėje ir ginkluoto pasipriešinimo veikloje dalyvavusiems šiauliečiams: Jonui Vytautui Šniuoliui, Mečislovui Jurevičiui ir Vyteniui Rimkui.

Šiaulių miesto meras taip pat pasidžiaugė, kad ir toliau nuosekliai auga mokinių ir darželinukų skaičius miesto švietimo įstaigose.

„Ne kartą esu sakęs, kad ateitį turi tik tie miestai ir valstybės, kurios nuolatinį dėmesį skiria jauniems žmonėms, šeimoms. Didžioji dalis Lietuvos savivaldybių negali pasidžiaugti augančiu vaikų skaičiumi, o Šiauliuose situacija stabilizavosi. Jau antrus metus iš eilės daugėja darželinukų – šiemet darželių grupės pasipildė dar 130 vaikučių, ši banga jau pamažu pasiekia ir mokyklas. Gal skambės kiek neįprastai, tačiau Mokslo ir žinių šventės proga už Šiaulių ateities kūrimą aš noriu padėkoti jaunoms šeimoms“, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Pasak mero, itin smagu, kad mokslo metų pradžia tampa švente net keletui kartų – vaikučius į Mokslo ir žinių dienos renginį palydi tėvai ir seneliai.rug 4

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų