Šiaulių arenoje iškilmingai nuaidėjo 2017 metų Šiaulių apskrities futbolo federacijos apdovanojimų ceremonija.

Pirmieji buvo pagerbti puikiai šį sezoną pasirodę Šiaulių futbolo akademijos auklėtiniai, vėliau šventės dalyviai buvo kviečiami stebėti Šiaulių arenoje vykusių Baltijos Futsal taurės varžybų tarp Lietuvos ir Latvijos rinktinių, kuriose susirinkusių žiūrovų džiaugsmui kiek netikėtai triumfavo lietuviai ir virš galvų kėlė Baltijos Futsal trofėjų.

Atskirų asmeninių bei komandinių apdovanojimų sulaukė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ merginos. Lietuvos čempionėms LFF atstovai įteikė jau 16-ąjį Lietuvos moterų futbolo A lygos titulą bei liaupsino už puikius rezultatus pasiektus Europos fronte, o taip pat buvo nominuotos ir trys šiauliečių futbolininkės.

Geriausia 2017 metų A lygos vartininke jau 10-ąjį kartą per savo karjerą buvo pripažinta Greta Kaselytė. Geriausios A lygos gynėjos apdovanojimas atiteko Vestinai Neverdauskaitei, o geriausios lygos legionierės vardą užsitarnavo namibietė Zenatha Coleman, kuri taip pat buvo ir rezultatyviausia čempionato žaidėja su 59 tiksliais smūgiais.

Puikiai Žemaitijos veteranų pirmenybėse pasirodžiusi „Šiaulių Tigrų“ ekipa buvo apdovanota šventės metu. Geriausiu žaidėju komandoje šį sezoną pripažintas Paulius Aukštikalnis.

Šiaulių futbolo senjorai Lietuvoje užėmė trečiąją vietą bei taip pat buvo pagerti šventės metu. Atskiro paminėjimo vertas ir gausių aplodismentų sulaukęs legendinis Šiaulių futbolo žaidėjas bei treneris Romualdas Urnikis, kuris sulaukė prizo už asmeninius futbolo pasiekimus Šiauliuose bei visoje Lietuvoje.

Geriausiųjų žaidėjų pagerbimu. Geriausių LFF III lygos Šiaulių apskrities pirmenybių vartininku išrinktas „ŠSPC-Radviliškis“ atstovas Aurimas Žirgulis, geriausiojo gynėjo titulas šiemet atiteko FK „Fanai“ žaidėjui Pauliui Stalmačenkai, geriausiojo saugo apdovanojimas atiteko Ginkūnų „Šauliai-Dakaras“ žaidėjui Pauliui Aukštikalniui, o geriausiu puolėju išrinktas „Adiados“ žaidėjas Vytautas Ramanauskas.

Rezultatyviausiu žaidėju tapo Vytaras Bloškys, kuris šiemet FK „Fanai“ ekipai pelnė 17 įvarčių bei buvo didžiausias varžovų vartininkų siaubas. Taip pat buvo išrinktas ir geriausias visų pirmenybių žaidėjas, kuriuo tapo tas pats V. Bloškys.

Po asmeninių prizų buvo apdovanotos ir pirmenybėse dalyvavusios komandos bei jų geriausi žaidėjai. Devintoje vietoje liko Kelmės „Kražantė“ – geriausias komandos žaidėjas Kęstas Krincius, aštuntoje vietoje – Pakruojo „Kruoja-Kupsc“ – geriausias komandos žaidėjas Vytautas Kukelka, septintąją vietą užėmė FK „Savanoris“ – geriausias komandos žaidėjas Marius Medišauskas, šešta liko Kuršėnų „Venta“ – geriausias komandos žaidėjas Mantas Kazlauskas, penktas – „Saulininkas-OBLT“ – geriausias komandos žaidėjas Arijandas Stankevičius, ketvirtąją vietą iškovojo „Adiada“ – geriausias komandos žaidėjas Gerdas Zemeckas. Trečiąją vietą pirmenybėse iškovojo Ginkūnų „Šauliai-Dakaras“ žaidėjai, kuriems buvo įteikti trečiosios vietos medaliai bei taurė, o geriausiam komandos žaidėjui Mindaugui Toleikiui ir asmeninis prizas. Antri liko bei sidabro medalius ir antrosios vietos taurę apdovanojimų metu atsiėmė „ŠSPC-Radviliškio“ futbolininkai, tarp kurių šį sezoną išsiskyrė geriausiu komandos žaidėju pripažintas Nerijus Volkovas.

ŠAFF apdovanojimų šventę vainikavo LFF III lygos Šiaulių apskrities pirmenybių čempionų pagerbimas. Čempionais 2017 metų sezone tapo FK „Fanai“, kuriems įteikti medaliai, nugalėtojų taurė, o geriausiu žaidėju komandoje išrinktas Nerijus Garuckas. Taip pat įteikta pereinamoji pirmenybių taurė, ant kurios nuo šiol puikuosis ir FK „Fanai“ pavadinimas.

Parengta pagal ŠAFF

Į viršų