Lietuvos vyrų regbio rinktinė po pergalės prieš Ukrainą įgijo gerus šansus iškopti į antrąjį pagal pajėgumą Europos čempionato divizioną „Trophy“. Šios rungtynės Lietuvos rinktinėje buvo paskutinės 37-erių metų Mariui Andrijauskui. Ilgametis Lietuvos rinktinės narys apie karjeros nacionalinėje komandoje pabaigą paskelbė dar prieš rungtynes. Paskutinėse savo rungtynėse Lietuvos rinktinėje M. Andrijauskas atidavė visas jėgas ir pasiaukojančiai grūmėsi su Ukrainos milžinais.

„Pirmąjį kėlinį labai gerai sužaidėme, disciplinuotai. Kiekvieną varžovų pražangą pavertėme taškais ir didinome pranašumą. Po pirmojo kėlinio pirmavome 19:0 ir tai lėmė mūsų pergalę. Antrajame kėlinyje buvome kiek atšalę, sunkiau pradėjome, bet atsilaikėme. Jei jau sakiau, kad baigiu karjerą rinktinėje, tai reiškia taip ir buvo. Manau, kad Lietuvos rinktinė drąsiai gali kovoti dėl patekimo į aukštesnį divizioną. Ukraina buvo stipriausia varžovė šiame cikle. Žinoma, negalima nuvertinti nei vieno varžovo. Manau, kad įveiksime likusius varžovus, tik jau be manęs“, – kalbėjo M. Andrijauskas.

„Pirmas kėlinys buvo labai geras, visi treneriai gyrė. Žinoma, aikštė buvo tokia šlapia, o sausoje aikštėje manau būtume žaidę dar rezultatyviau. Ištaisėme klaidas, kurias darėme rungtynėse su Latvija ir gerai pasiruošėme mačui. Antrajame kėlinyje jau pavargome, nuovargis jautėsi. Man pačiam kojas traukė, bet džiaugiuosi, kad padovanojome žiūrovams pergalę. Tai yra svarbiausia. Dėl jų ir žaidžiame. Matau, kad regbis Lietuvoje populiarėja, todėl pačiam labai smagu grįžti ir šnekėtis lietuviškai. Mano tikslas yra padėti Lietuvai pakilti į aukštesnę grupę, kurioje Lietuva tikrai yra pajėgi žaisti“, – kalbėjo po trejų metų pertraukos į Lietuvos rinktinę sugrįžęs Karolis Navickas.

Rungtynių pertraukos metu Lietuvos regbio federacija (LRF) pagerbė 18-ą metų Lietuvos rinktinei atidavusį ilgametį komandos kapitoną Mindaugą Misevičių.

Po rungtynių „Romantic“ viešbutyje vykusiame trečiajame kėlinyje Lietuvos regbininkus pasveikino Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Parengta pagal LRF

Į viršų