Orai už langų šilti, kepsniavimo sezonas tęsiasi. Šįkart pakalbėsime apie marinavimą kefyre. Net jei atsirastų oponentų, abejojančių tokio marinavimo tikslingumu, galima pasakyti, kad mažiausiai ką laimime rinkdamiesi šitokį būdą – jame visiškai nėra cheminių priedų.

Kefyre marinuotai mėsai būdingas švelnus, turtingas skonis, minkšta struktūra. Kefyras mėsos neišdžiovina, kaip, pavyzdžiui, marinavimas actu. Kefyro marinatai tinka visokiai mėsai: kiaulienai, jautienai, paukštienai, o marinate esantys prieskoniai suteikia kepsniams papildomų skonio niuansų.

Šiandien jūsų dėmesiui – trys marinavimo būdai su kefyru. Be abejo, receptų yra kur kas daugiau, nes kiekvienas kepantis lauko kepsnius įneša kažką savo.

Marinatas Nr. 1
Reikės 1,5 kg kiaulienos (nugarinės, sprandinės), apie 500 ml kefyro, 2  šaukštelių cukraus, 5 svogūnų, druskos ir pipirų pagal skonį..

Mėsą supjaustome norimo dydžio gabalais ir sudedame į dubenį. Susmulkiname svogūnus, kefyrą sumaišome su išvardytais ingridientais ir užpilame mėsą. Pridengę paliekame marinuotis vėsioje vietoje 6-8 valandas.

Marinatas Nr. 2
Jam paruošti reikia 500 ml kefyro, 500 g svogūnų laiškų, 100 g petražolių, didesnio pluošto krapų, 40 g žalių kalendros lapelių, 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, juodųjų ir čili (maltų) pipirų, druskos. Kaip ir ankstesniame recepte, supjaustytą mėsą užpilame kefyru su prieskoniais. Marinuojame 6 valandas arba per naktį.

Kefyro marinatas Nr. 3
1 kg mėsos, pavyzdžiui, karbonado, imame 200 ml kefyro, 4 svogūnus, pluoštelį žalios kalendros, maltų juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį bei 1 kupiną šaukštą maltų kmynų.

Svogūnai sumalami mėsmale arba susmulkinami smulkintuvu ir sumaišomi su smulkintomis kalendromis. Supilame kefyrą, maltus kmynus, pipirus, druską ir viską gerai išmaišome. Sudedame mėsą. Marinuojame per naktį, vėsioje vietoje.

Į viršų