Paskutinį lapkričio sekmadienį, kaip  ir nemažas būrys  patriotiškai nusiteikusių žmonių iš visos Lietuvos,  grupė LPKTS Šiaulių filialo narių vyko į Kryžkalnį,  į memorialo  Kęstučio apygardos partizanams atidengimą.

Vyko su jauduliu, juk ateityje čia iškils nemažas kompleksas, kuriuo bus pagerbti nuo 1944 metų prasidėjusios  sovietinės okupacijos pasipriešinimo kovose padėjusiems galvas per 20 tūkstančių partizanų ir jų rėmėjų.

Memorialo atidengimas prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias aukojo J. E. Kauno arkivyskupas emeritas S. Tamkevičius. Giliai į žmonių širdis krito Jo Ekscelencijos aktualūs šiandienai žodžiai apie meilę Tėvynei, pagarbą šeimai ir moralei, nemažėjančią atskirtį tarp žmonių. Pasisakė ir kiti garbūs Vyriausybės,  visuomeninių organizacijų atstovai.

Po Memorialo pašventinimo, jo papėdėje buvo padėtos gėlės. Renginio dalyviai pabiro po teritoriją –  kas dėjo gėles ir degė žvakutes prie nerūdijančio metalo plokštėse, pritvirtintose prie betoninių luitų,  iškaltų žuvusių partizanų vardų, kas ragavo kareivišką košę ir arbatą.

Susijaudinusi prie šiauliečių priėjo LKPTS Šiaulių filialo Valdybos pirmininkė Valerija Jokubauskienė ir pasakė, kad  rado atminimo lentelę su savo žuvusio brolio  Alfonso Kazlausko- Girėno vardu. Su palengvėjimu širdyje pirmininkė sakė,  kadangi  nežinomas brolio kapas, dabar per Visų šventųjų dieną  bus kur atvažiuoti ir uždegti žvakutę.

Susirinkusieji bendravo, dalijosi prisiminimais. Prie kareiviškos košės dubenėlio, šiauliečiai maloniai pasidalijo įspūdžiais ir su kai kuriais Vyriausybės bei Prezidentūros atstovais.

Grįžtant namo, ilgai netilo dalijimasis  įspūdžiais bei prisiminimais.

Į viršų