Trečiadienį Vasario 16-osios ir Vilniaus gatvių sankirtoje atidengta skulptoriaus Kazio Bimbos sukurta lenta tarpukario Lietuvos architektui Karoliui Reisonui atminti. Projektas realizuotas piliečių ir Lietuvos architektų sąjungos iniciatyva bei Savivaldybės skirtomis lėšomis.

Atidarymo ceremonijoje kalbėjo Rūta Stuopelienė, Lietuvos architektų sąjungos Šiaulių skyriaus pirmininkė. Ji priminė, jog 2014 metais Lietuvos architektų sąjungos ir „Aušros“ muziejaus iniciatyva buvo surengtas konkursas paminklinei lentai sukurti, kurį laimėjo skulptorius K. Bimba.

K. Reisonas paliko ryškų pėdsaką mūsų miesto ir visos tarpukario Lietuvos veide. Šiaulių architektai domisi istorija. Tarpukariu Šiauliai buvo bene pirmas miestas Lietuvoje pagal pramonės išvystymą. Turėjome Europoje garsų „Rūtos“ saldainių fabriką, Frenkelio odų fabriką ir kitas gamyklas. Vystėsi ir pats miestas. Mes turime saugoti savo paveldą. Yra ir daugiau nusipelniusių žmonių mūsų miestui, Lietuvai. Bet jie, deja, pamiršti...

„Lietuvos architektų sąjungos skyrius nori, kad šiauliečiai pamatytų, atsimintų ir suprastų, jog Šiauliai nėra vien tik pramonės ir darbininkų miestas. Kad turime kuo didžiuotis, kad tai gilios kultūros miestas, turintis puikią architektūrą ir įdomią praeitį. Reikia tik pakelti akis...“ – kalbėjo Lietuvos architektų sąjungos Šiaulių skyriaus pirmininkė architektė Rūta Stuopelienė.

Atidarymo ceremonijoje taip pat dalyvavo Savivaldybės ir miesto visuomenės atstovai.

Į viršų