SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro snaiperių konkurse dalyvaus krepšininkas, per rungtynes iš toli atakuojantis didesniu nei 50 proc. taiklumu. Tačiau tarp dalyvių bus ir žaidėjas, kuris „Betsafe-LKL“ čempionate nėra pataikęs nė vieno tritaškio.

Vyriausias šių metų konkurso dalyvis bus 38-erių Mindaugas Lukauskis, jauniausias – vardinio kvietimo sulaukęs LaMelo Ballas, kuriam vos 16-ka metų.

Taikliausiais „Betsafe-LKL“ čempionato tritaškininkas iš dalyvių sąrašo yra Valerijus Lichodejus. Kėdainių „Nevėžio“ atstovas iš toli atakuoja 46,9 proc. tikslumu ir visoje lygoje žengia antroje vietoje.

Čia pat už jo rikiuojasi ir Klaipėdos „Neptūno“ legionierius Jerry Johnsonas, kurio taiklumas siekia 44,8 proc.
Į taikliausiųjų dešimtuką patenka ir Prienų-Birštono „Vytauto“ gynėjas Edvinas Šeškus. Snaiperis iš toli atakuoja 41,8 proc. tikslumu.

Vis dėlto Panevėžio „Lietkabelio“ atstovas Lukas Aukštikalnis, kuris iš toli meta net 51,4 proc. tikslumu, į geriausiųjų sąrašą nėra įtrauktas, nes iš toli atakuoja per retai.

„Betsafe-LKL“ į sąrašą įtraukia tik tuos žaidėjus, kurie išmeta bent po 2 tritaškius per rungtynes. L. Aukštikalnis šį sezoną išmeta po 1,9 tritaškio per rungtynes.

Nors Nickas Zeisloftas taiklumu nespindi, tačiau jis per rungtynes sugeba pataikyti net po 2,4 tolimo metimo – tai geriausias rezultatas tarp visų snaiperio konkurso dalyvių ir trečias geriausias rezultatas „Bestafe-LKL“ pirmenybėse.
Penktoje vietoje rikiuojasi E. Šeškus, įmetantis po 2 tritaškius per susitikimą, o į dešimtuką prasibrauti sugebėjo ir V. Lichodejus (8), įmesdamas po 1,9 tritaškio.

Snaiperio konkurso dalyviai, kurie yra labiausiai priklausomi nuo tritaškių, yra taikliausiai metantis L. Aukštikalnis ir daugiausiai tritaškių pataikantis N. Zeisloftas.

Praėjusiais metais snaiperio konkursą laimėjo „Šiaulių“ atstovas Arvydas Čepulis (finale – 22 taškai), 2016-aisiais – „Pieno žvaigždžių“ žaidėjas Derrickas Low (finale – 24 taškai).

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų