Emocijos, puiki nuotaika, atkakli kova ir įvarčių lietus – tokį futbolo spektaklį draugiškose rungtynėse pademonstravo „Šiaulių“ krepšinio komanda ir daugkartinė Lietuvos moterų futbolo čempionė Šiaulių „Gintros-Universitetas“.

Graži abiejų klubų draugystė tęsiasi jau kurį laiką. Rudenį krepšininkai stadione palaikė miesto komandą UEFA moterų Čempionių lygos šešioliktfinalyje, futbolininkės lankėsi Šiaulių arenoje ir žiūrėjo krepšinį, o vėliau pakvietė vyrus išmėginti jėgas draugiškose rungtynėse.

Trumpam padėję oranžinį kamuolį į šoną, arenoje įrengtoje modernioje futbolo aikštėje „Šiauliai“ stipriausiai šalyje moterų komandai sugebėjo įmušti po 2 įvarčius abiejuose kėliniuose, tačiau prilygti varžovėms nepavyko, pralaimėta 4:7 (2:4).

Jau pačioje dvikovos pradžioje Dovilė Gailevičiūtė tiksliu smūgiu nubaudė avantiūriškai vartus palikusį jų sargą Šarūną Beniušį, kurį netrukus pakeitė Rytis Pipiras, žaidęs kur kas patikimiau ir ne sykį demonstravęs puikią reakciją bei gelbėjęs komandą nuo didelių nemalonumų. Tačiau ir jis buvo bejėgis po Lolitos Žižytės, Samantos Karasiovaitės ir Liubos Gudčenko smūgių.

Apsipratusiems su futbolo subtilybėmis „Šiaulių“ krepšininkams iki pertraukos pavyko sušvelninti rezultatą, kai Donato Sabeckio smūgiuotas kamuolys nuo borto atsimušė į varžovių vartininkę Gretą Kaselytę ir atsidūrė vartų tinkle. Dar vieną įvartį pridėjo Kristupas Žemaitis.

Antrasis kėlinys buvo panašus į pirmąjį. Jo pradžioje greitą įvartį įmušė Anastasija Filenko, tikslus buvo ir Vestinos Nevardauskaitės smūgis, o galiausiai dublį į savo sąskaitą įsirašė L. Gudčenko. Vyrai atsakė pora D. Sabeckio ir Mantvydo Žukausko įvarčių.

Naudingiausia rungtynių žaidėja varžovių komandoje „Šiaulių“ krepšininkai išrinko dusyk pasižymėjusią L. Gudčenko, futbolininkės simboliniu prizu įvertino K. Žemaičio pasirodymą.

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų