Šiaulių Dainų progimnazijos biblioteka prisijungė prie  Lietuvos mokyklų bibliotekų darbuotojų asociacijos (LMBDA)  iniciatyvos mėnesio tema „Mokau ir mokausi su biblioteka“.

Mokyklos biblioteka pakvietė progimnazijos bendruomenę organizuoti ir dalyvauti bibliotekos veikloje. Taip pat biblioteka kvietė visus individualiai ar kolektyviai bibliotekos erdvėse eksponuoti  savo kūrybinius darbus. Į kvietimą pirmiausia atsiliepė 4 d klasė (mokytoja R. Livonienė). Spalio 6 d. ketvirtokai progimnazijos bibliotekoje susipažino ir mokėsi naudotis informaciniais leidiniais, pažiūrėjo filmuką apie biblioteką, bibliotekininko profesiją, žavėjosi skaidrėse rodomomis įspūdingiausiomis pasaulio bibliotekomis.

Šį mėnesį ir progimnazijos pirmokai pažino mokyklos biblioteką, pasinėrė į knygų pasaulį. Kiekviena pirmokų klasė su savo mokytojomis visą spalio mėnesį  skubėjo į skaityklą. Vaikams buvo įteikti skaitytojų bilietai ir jie tapo bibliotekos skaitytojais.

Į kvietimą demonstruoti kūrybinius darbelius atsiliepė daug pavienių mokinių  bei grupių.

4 a klasė (mokytoja R. Blekaitienė) pagamino knygų skirtukus-zuikučius. Vokiečių k. mokytojos  D. Staniulytės vadovaujami 6 – 8 klasių mokiniai eksponuoja originalią parodą „Konkrečioji poezija – konkrete Poesie“, technologijų mokytojos G. Petronaitienė ir S. Motuzaitė-Jurienė paruošė 5 – 8 klasių mokinių keramikos darbelių parodėles.  Savo piešinius demonstruoja 5c klasės mokinės U. Gočelkytė, S. Remeikytė, D. Dubauskaitė,  A. Songailaitė bei G. Kaltanaitė iš 6b klasės. O I e klasės mokinys D. Šleika paruošė atskirą parodėlę „Mano svajonių automobilis“.  Tikrais meno kūriniais bibliotekos lankytojus džiugina  5a klasės mokinė Beata  Tadaravičiūtė bei Akvilė Butkevičiūtė iš 5c klasės.  Deja, ne visi pasiūlyti darbai tilpo bibliotekos lentynose, todėl šias parodas vėliau pakeis kitų mokinių darbeliai.

Į viršų