Ketvirtą kartą Šiaulių „Gintros-Universiteto“ klubo organizuojamame turnyre „Amber Cup 2018“ triumfavo debiutantė Minsko „ZFK Minsk“ komanda iš Baltarusijos.

Lietuvos čempionėms antrajame kėlinyje pristigo jėgų ir jos turėjo pripažinti baltarusių pranašumą rezultatu 1:4 (1:1).

Turnyre taip pat dalyvavo Lenkijos čempionė „GKS Gornik“ ekipa, kurią „Gintra-Universitetas“  įveikė rezultatu 3:0. Tačiau lenkės Radviliškyje 3:2 pranoko „ZFK Minsk“ vienuolikę. Visoms komandoms surinkus po tris taškus pagal turnyro reglamentą pirmiausiai buvo skaičiuojamas įmuštų-praleistų įvarčių santykis, o pagal jį geriausią rezultatą (+2) užfiksavo Baltarusijos čempionės, kurios ir tapo „Amber Cup 2018“ nugalėtojomis. Antrąją vietą su santykiu (+0) užėmė „Gintra-Universitetas“, tuo tarpu bronza atiteko „GKS Gornik“ ekipai, kurios santykis buvo (-2).

Rezultatyviausia turnyro žaidėja tapo „ZFK Minsk“ ekipos puolėja iš Nigerijos Emueje Ogbiagbehva pelniusi 3 įvarčius.

Geriausios „Gintros-Universiteto“ žaidėjos apdovanojimas buvo įteiktas dviem įvarčiais pasižymėjusiai Jelenai Čubrilo, o „ZFK Minsk“ gretose atminimo prizą atsiėmė ukrainietė Tamila Khimich.

Artimiausias savo rungtynes „Gintra-Universitetas“ žais liepos 29 dieną Rygoje, kur Baltijos moterų futbolo lygoje susitiks su Rygos futbolo mokyklos komanda.

Įvarčiai: „Gintra-Universitetas“: J.Čubrilo (43′ min.) – 1.

„ZFK Minsk“: E. Ogbiagbevha (72′, 90′ min.) – 2, H. Pilipenka (15′ min.) ir A. Vasilyeva (72′ min.) po 1.

Parengta pagal „Gintros-Universitetą“

Į viršų