Prieš mėnesį į komandą atvykęs amerikietis Troy’us Tayloras tęs karjerą Šiauliuose. Su 27 m. įžaidėju, pasibaigus bandomajam laikotarpiui, pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos.

Krepšininkas „Betsafe-LKL“ lygoje sužaidė 3 rungtynes, jose vidutiniškai praleisdamas po 9 minutes, rinko po 2 taškus, atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,3 kamuolio. Tuo tarpu Baltijos krepšinio lygoje aikštelėje pasirodė tik sykį, taškų nepelnė, atkovojo 1 kamuolį bei atliko porą rezultatyvių perdavimų.

Pasak komandos trenerio Antano Sireikos, sprendimas nebuvo labai lengvas, kadangi spragų T. Tayloro žaidime buvo nemažai, tačiau bus bandoma pasinaudoti jo stipriosiomis pusėmis.

„Mes mokysime jį pulti, o jis mums padės treniruotėse, prilipdamas ir neleisdamas nė sekundei atsipalaiduoti tiek Kristupui, tiek Donatui. Man tinka jo noras dirbti, tobulėti, be to jis neblogai pritapo prie komandos, yra bendraujantis. Norėtume, kad krepšininkas būtų pajėgesnis puolime, tačiau žinome ir matome, kad stiprioji jo pusė yra gynyba ir bandysime tai išnaudoti tiek ruošiantis rungtynėms, tiek jų metu“, – sakė krepšinio specialistas.

Treneriui antrino komandos direktorius Mindaugas Žukauskas.

„Pavyko su krepšininku sutarti dėl ir jam, ir klubui tinkamų sąlygų. Jis yra visiškai kitokio stiliaus krepšininkas nei komandoje dabar turimi abu įžaidėjai, kuriam bus galima skirti konkrečias užduotis rungtynių metu. Mus tenkina jo darbas treniruotėse, rodomos pastangos, todėl džiaugiamės, kad jis liks mūsų komandoje“, – kalbėjo M. Žukauskas.

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų