Lopšelio-darželio ,,Coliukė“ vaikučiai ir pedagogai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį minėti pradėjo iš pat ryto. „Ar jūs žinote, ar ne, ką vadinam gimtine?“ Taip pavadinto pasisveikinimo metu sutikti bendruomenės nariai turėjo atlikti  įvairių užduočių, susijusių  su Lietuva, Šiauliais ir darželiu. Visi džiaugėsi  apdovanoti šventinėmis draugystės apyrankėmis.

Vėliau prasidėjo interaktyvi viktorina ,,Kaip surasti Lietuvą 2018?“ Jos metu priešmokyklinio amžiaus vaikai ,,Skype“ bendravo su Vilniaus miesto lopšelio-darželio ,,Du gaideliai“ priešmokyklinukais. Vaikai paeiliui uždavinėjo vieni kitiems klausimus tėvynės tema. Buvo visai smagu, nenusileido nė vieni. Tuo pačiu metu kiemelyje 2–5 metų amžiaus vaikai Lietuvos kontūre dėliojo delnukus, iškirptus iš popieriaus ir nuspalvintus Lietuvos trispalvės spalvomis. Oho, kokią spalvingą Lietuvą sukūrė.

Pavakariais skverelyje prie miesto Savivaldybės vyko smagi akcija ,,Mano dovana Lietuvai“. Jos  metu vaikai dalijo savo dovanėles miestiečiams ir sveikino juos su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu. Nelabai drąsu iš pradžių, bet praeivių šypsenos nejaukumą padėjo nugalėti.

Į viršų