Gruodžio 23 d. Šiaulių sveikatingumo klube „Impuls“ jau trečius metus iš eilės vyko kalėdinės vaikų plaukimo varžybos. Varžybose 50 metrų įveikė net 70 trenerio Martyno Kasperavičiaus auklėtinių. Jaunieji plaukikai skirtingose amžiaus grupėse varžėsi 4 rungtyse: 100 m kompleksu, 50 m nugara, 50 m krūtine bei 50 m laisvuoju stiliumi.

Net po 2 aukso medalius šiose varžybose iškovojo: Gustė Dereškevičiūtė, Gustė Činskytė, Rugilė Kančiauskytė, Elzė Riškutė, Ugnė Ruzgytė, Jonas Skirius ir Tomas Krūminas. Varžybų atidarymą papuošė sinchroninio plaukimo atstovė Arūnė Vandytė taip pat buvo pasveikinti 5 didžiausią pažangą padarę plaukikai – būsimos plaukimo žvaigždutės. Be apdovanojimų neliko ir tie, kuriems šios varžybos pačios pirmosios. Nedrąsiais žingsneliais žengė apie 20 jaunųjų sportininkų. Visų varžybų metu buvo skatinama paaukoti Šiaulių gyvūnų globos namams. Pasak trenerio, ši mintis kilo padaryti kažką prasmingo ir gero ne tik savo srityje.

,,Noriu skleisti gerumą ir skatinti kitus taip pat daryti. Manau, ši graži iniciatyva kiekvienais metais taps tradicija“. 

Lėšos jau pasiekė Šiaulių gyvūnų globos namus, kuriuose per 17 metų išgelbėta daugiau nei 10 000 gyvūnų gyvybių.

Parengta pagal Martyno Kasperavičiaus inf.

Į viršų