Pasirašyta nauja koncesijos sutartis dėl Šiaulių arenos. Artimiausiu laiku dabartinis koncesininkas perleis areną konkursą laimėjusiai bendrovei „Sarlita“. Šiaulių arenos koncesijos sutartis galios 5 metus, per tą laiką bus rengiamasi naujam, ilgesniam koncesijos laikotarpiui.

Per keletą artimiausių mėnesių bendrovė, valdžiusi Šiaulių areną nuo jos atidarymo, perleis šį šiauliečiams svarbų objektą kitam koncesininkui. Naujos koncesijos sąlygos, nauja sutartis ir būsimo koncesininko atrankos konkursas užėmė daugiau nei metus laiko. Konkursą, kuriame dalyvavo du dalyviai laimėjo ir sutartį pasirašyti buvo pakviesta bendrovė „Sarlita“. Parašus ant įspūdingos apimties sutarties, kuri naujam valdytojui Šiaulių areną perleis penkerių metų laikotarpiui, sudėjo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis ir UAB „Sarlita“ direktorius Renatas Načajus.

„Užbaigėme tikrai labai svarbių darbų etapą. Palyginus su ankstesniąja sutartimi, ši yra visiškai kito teisinio lygio. Dėkoju visai darbo grupei, kuri dirbo su šiuo projektu. Tiesa, turėsime tik neilgą atokvėpį ir imsime ruoštis naujam ciklui, kitai ilgesnei – 15 metų trukmės koncesijos sutarčiai. Joje jau bus numatytos ne tik arenos įveiklinimo  paslaugos, bet ir investicijos. Tikrai galiu pasidžiaugti naujaisiais koncesininkais, kaip solidžiai, dalykiškai ir atsakingai jie dalyvavo derybose, kurios buvo numatytos pirkimų procedūrose. Miestui svarbiausi keli dalykai, kad arena būtų įveiklinta ir ji, kaip miesto turtas, būtų saugoma ir atsakingai naudojama, o gyventojai, kad gautų renginių pasirinkimą ir tinkamą jų kokybę“, – teigė administracijos vadovas Antanas Bartulis.

Naujieji koncesijos partneriai savo pasiūlyme pateikė planą Šiaulių arenoje surengti daugiau sporto ir pramoginių renginių, nei jų būdavo organizuojama iki šiol. Pasak A. Bartulio, bene didžiausias naujos koncesijos sutarties pliusas, kad miestas kasmet iš to išloš ketvirtį milijono eurų. Nes iki šiol arenos valdytojams savivaldybė primokėdavo po 200 tūkst. eurų veiklai, dabar tų išlaidų nebereikės skirti, o naujieji koncesininkai jau miestui kasmet mokės po 50 tūkst. eurų (be PVM).

„Buvo žengtas labai svarbus principinis žingsnis valstybės ir savivaldybės turto valdymo srityje ir dabar turime naują gerai subalansuotą sutartį. Šis pokytis yra didelė sėkmė, nes ankščiau būdavo sutarčių, kur verslas turėdavo galimybę gudrauti, dabar tokių sutarčių vis mažiau. Taigi, kuo geriausios sėkmės verslui, o aš galiu pažadėti konstruktyvų ir atvirą bendradarbiavimą“, – sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Kelias nebuvo lengvas, tačiau praėjome visus etapus, galima drąsiai sakyti, kad tai yra lūžis tokio tipo bendradarbiavime. Tai yra pirmoji koncesija, kuri iš tiesų atitinka mūsų koncesijos supratimą. Verslui tai yra iššūkis, tačiau mes esame sukaupę patirties, žinome, kaip šią areną įveiklinti, stengsimės šią viešąją paslaugą teikti kokybiškai. Džiaugiuosi konstruktyviomis derybomis, abi pusės, manau, radome optimalų balansą, jaučiu partnerystę, tikiuosi gražaus ir ilgalaikio bendradarbiavimo“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo Renatas Načajus, UAB „Sarlita“ direktorius.

Pranešimą paskelbė: Vitalis Lebedis, Šiaulių miesto savivaldybė

Į viršų