Šiauliuose veikianti įmonė UAB „VAV investicija“, valdanti „Lyros turgų“, kurioje vykdoma prekyba maisto, pramoninėmis ir kitomis prekėmis, patenka tarp stipriausių įmonių Lietuvoje. Jai suteiktas „Stipriausi Lietuvoje 2021“ sertifikatas, pagrindžiantis gerą įmonės bei jos vadovo kredito istoriją. Tokį reitingą turi tik 4 proc. Lietuvoje veikiančių įmonių.

Svarbiausias vertinimo kriterijus suteikiant „Stipriausi Lietuvoje 2021“ sertifikatą aukštas kredito reitingas, kuris parodo mažą prognozuojamą statistinę tikimybę nevykdyti įsipareigojimų 90 ir daugiau dienų ateinančius 12 mėnesių. Įmonių kreditingumas vertinamas ir reitingas nustatomas remiantis kredito istorija, kurią sudaro įmonės finansinių įsipareigojimų vykdymas, mokėjimų istorija, finansiniai rezultatai ir jų pokyčiai – pajamų, pelno, likvidumo, nuosavo kapitalo ir kitų finansinių rodiklių kitimas. Taip pat atsižvelgiama į verslo sąsajas, turto areštus, sektoriaus būklę ir kitą svarbią informaciją. Iš viso nustatant kredito reitingą atsižvelgiama į daugiau nei 100 įvairių kintamųjų, kurie turi skirtingą poveikį įmonės reitingui.

Duomenis apie įmones kredito biuras „Creditinfo“ gauna iš valstybinių registrų ir kitų rinkos dalyvių – komercinių bankų, kredito unijų, lizingo, vartojimo kredito, telekomunikacijų bendrovių, kuro, energetikos, transporto ir kitų sektorių.

Sertifikatus „Stipriausi Lietuvoje“ yra gavusios ir kitos korporacijos „Vaivorykštė“ įmonės: 2017 ir 2018 metais – nekilnojamojo turto plėtra, investavimu, statyba, patalpų nuoma užsiimanti UAB ,,Masada“ ir 2018-aisiais  – UAB „Vaivorykštė“.

Į viršų