Šią savaitę pradedama remontuoti 236 m magistralinė vandentiekio linija Vilniaus gatvėje ties Prūdelio tvenkiniu. Dėl vykdomų darbų iki liepos 21 d. remontuojamoje atkarpoje iš dalies bus ribojamas eismas – važiuoti bus galima viena juosta.

Liepos 8-osios naktį apie 23 val. ties adresu Vilniaus g. 72B trūkus pilkojo ketaus 300 mm skersmens magistralinei vandentiekio linijai, dideliu slėgiu pasidavė didelis kiekis vandens ir išplovė gruntą, dėl ko įgriuvo gatvės asfaltas ir atsirado maždaug 1,5 metro skersmens iki 1 m gylio įduba.

UAB „Šiaulių vandenys“ avarinei tarnybai atkasus trūkusį vamzdį ir įvertinus gedimo pobūdį bei vamzdyno būklę, nuspręsta suremontuoti ne vien įtrūkusią vietą, o kur kas ilgesnę magistralės atkarpą – iš viso 236 m. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad bendrovė kaip tik kitais metais planuoja rekonstruoti 1,7 km ilgio vandentiekio liniją Vilniaus gatvės dalyje nuo Ežero g. iki Serbentų g. ir šios atkapos jau nebereikės rekonstruoti.

„Likviduojant šią avariją, dabar yra galimybė pilnai suremontuoti dalį vandentiekio magistralės, tuo labiau, kad šioje atkarpoje kone kasmet įvyksta avarijos ir bendrovė patiria sąnaudų joms likviduoti. Ši magistralė yra viena iš pagrindinių ir įvykus avarijai joje, aplinkinėse teritorijose krinta vandens slėgis tinkluose, pasikeičia vandens tekėjimo kryptis, dėl ko kai kuriose miesto vietose pablogėja geriamojo vandens kokybė. Šiaulių miesto savivaldybė ketina šioje Vilniaus gatvės dalyje keisti asfalto dangą, tad iki dangos atnaujinimo bendrovė rekonstruos 1,7 km ilgio pasenusią vandentiekio liniją, kad ateityje nesikartotų panašios problemos. Šioje atkarpoje nuotekų ir paviršinių nuotekų tinklai jau yra rekonstruoti,“ – sakė UAB „Šiaulių vandenys“ generalinis direktorius Jonas Matkevičius.

Trūkusi vandentiekio linija yra sena ir iki šiol nerekonstruota. 300 mm skersmens linija šioje Vilniaus gatvės pusėje yra nutiesta dar iki 1948 m., kai šia magistrale buvo tiekiams vanduo iš Lepšių vandenvietės į Vandentiekio bokštą.

Darbų metu nereikės atkasti viso remontuojamo vamzdžio – darbai bus vykdomi uždaru būdu, padarius nedideles iškasas ties vandentiekio šuliniais. Susidėvėjęs pilkojo ketaus vamzdis bus keičiamas nauju polietileniniu. Dėl iškasų gatvėje remontuojamoje atkarpoje iki liepos 21 d. iš dalies bus ribojamas eismas – važiuoti bus galima viena juosta.

Dėl vykdomų darbų gyventojai nenukentės. Šioje atkarpoje vartotojams geriamasis vanduo tiekiamas kita linija. Taip pat atstatytas avarijos metu sutrikdytas vandens tiekimas Ch. Frenkelio vilai ir dviem daugiabučiams Ežero gatvėje. Šiems vartotojams trumpam vanduo vėl bus atjungtas perjungiant suremontuotus tinklus.

UAB „Šiaulių vandenys“ atsiprašo už nepatogumus.

UAB „Šiaulių vandenys“ informacija

 

Į viršų