Šiaulių mieste epidemiologinė situacija gerėja ne taip sparčiai, kaip norėtųsi, todėl šiauliečiai kviečiami aktyviau skiepytis. Kaip teigia miesto Savivaldybės atstovai, tam sudarytos visos sąlygos, tad šiauliečiams tereikia tik panorėti.

Šiauliai išsiskiria
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento vadovė Simona Abromavičienė informavo, kad bendras sergamumas COVID-19 Šiaulių apskrityje mažėja, tačiau ne taip sparčiai, kaip norėtųsi. Tuo tarpu Šiaulių miesto savivaldybėje naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų išlieka vienas didžiausių – siekia 105.
Anot departamento vadovės, per praėjusią savaitę Šiaulių apskrityje įvežtinių atvejų neregistruota. Dažniausiai pasitaikančios užsikrėtimo priežastys išlieka tos pačios: šeiminiai atvejai ir nenustatytos užsikrėtimo aplinkybės.

Per praėjusią savaitę Šiaulių apskrityje registruoti 3 nauji židiniai: 2 – Šiaulių mieste, 1 – Joniškio rajone. Iš viso šiai dienai yra užregistruoti 8 židiniai: 4 – Šiaulių mieste, 2 – Šiaulių rajone, 2 – Joniškio rajone. Protrūkiai registruoti gamybos įmonėse ir ugdymo įstaigose.

Šiaulių apskrityje taip pat nustatytos 8 COVID-19 mutacijos: 2 Kelmės rajone, 6 Joniškio rajone. Nuo šių metų gegužės mėnesio iš viso nustatyti 65 mutacijų atvejai. Dominuoja lietuviškoji atmaina, bet taip pat nustatomi ir britiškos atmainos atvejai.

Ragina skiepytis
Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vincas Urbonavičius sakė, kad per praėjusią savaitę iš viso paskiepyti 5 225 šiauliečiai, iš kurių 355 paskiepyti be registracijos. Priminė, kad nepasiskiepiję Šiaulių senjorai gali registruotis telefonu, jiems bus sudarytos sąlygos paskiepyti namuose.

Norintys, bet dėl tam tikrų priežasčių negalintys atvykti skiepytis, 70+ amžiaus grupei priklausantys asmenys kviečiami skambinti trumpuoju Šiaulių miesto savivaldybės telefono numeriu 1863 ir registruotis norimai vakcinai. Pagal sudarytą sąrašą bus organizuojamas skiepijimas namuose. Skiepyti darbuotojų numatoma vykti ir į įmones. Mobilioji komanda taip pat gali atvykti skiepyti žmonių įmonių patalpose, jei trisdešimt ar daugiau darbuotojų pasirenka pasiskiepyti vienos rūšies vakcina.

V. Urbonavičius pateikė ir naujieną – Savivaldybė nuo liepos 1 d. planuoja atidaryti papildomą vakcinavimo centrą Šiaulių „Akropolyje“. Šiuo metu dėl to vyksta derinimo procesas.

„Tikimės, kad šiauliečiai pasinaudos šiomis galimybėmis ir aktyviau skiepysis“, – kalbėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Kviečia stovyklauti
Jis užsiminė ir apie vasaros vaikų stovyklas. Paaiškėjo, kad šią vasarą nuo birželio 28 d. iki pat vasaros pabaigos bus organizuojamos 27 stovyklos, kurias galės lankyti 7-18 metų šiauliečiai. Bus galima pasirinkti iš 5 dieninių stovyklų, 19 stacionarių / turistinių. Taip pat 2 stovyklos bus skirtos vaikams iš socialinės rizikos šeimų bei viena gabiems mokiniams. Stovyklose vaikai nenuobodžiaus. Jie turės galimybę iš arčiau susipažinti su regbio, futbolo sportu, skautų ar jaunųjų turistų veikla. Planuojama, kad stovyklas lankys daugiau nei 1 300 vaikų.

„Tikiuosi, kad šiauliečiai aktyviai dalyvaus ir puikiai praleis vasarą“, – vylėsi V. Urbonavičius.

Į viršų