Šv. Velykos – daugelio laukiama pavasario šventė, reiškianti Kristaus prisikėlimą, gamtos pabudimą ir mūsų dvasios atgaivą. Kiekvieni namai prieš Velykas pasipuošia žalumynais, saulutėmis išpuoštais margučiais ir pakvimpa skanėstais.

Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje nuo pat ankstaus ryto – didelis  subruzdimas. Duonos ir pyrago gaminių kepėjai, konditeriai, vadovaujami profesijos mokytojų Daivos ir Zitos, kepė velykinę pynę, į kurią sudėjo ne tik savo meilę ir išmonę – prireikė bent 14 kg įvairių produktų. Vien miltų reikėjo daugiau nei 10 kg,  per 3 kg cukraus, 40 kiaušinių, o kur dar sviestas, aliejus, mielės ir kt...

„Mūsų nuomone, čia tikrai  „Didžiausias velykinis vainikas“, kuris gali pretenduoti į šalies rekordą,  – konstatavo  komisijos pirmininkas Algis Smirnovas.  – Kiaušinio formos kepinio perimetras – 6, 25 m (625 cm), ilgis 2,46 m (246 cm), plotis 1,87 m (187 cm).“

Komisijos nariai Vilius Puronas, Andrius Trijonis, kun. Saulius Paliūnas patikino, kad pynė labai gardi. Skyriaus vedėjos dr. Renatos Veršinskienės teigimu, šios velykinės pynės užtektų visai skyriaus bendruomenei pasmaguriauti.

Į viršų