Lapkričio 12 dieną vyko 24-oji tarptautinė imitacinių bendrovių mugė, kurią organizuoja Švietimo,  mokslo ir sporto ministerija, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Vilniaus kolegijos „Simulith“ centras ir Lietuvos imitacinių bendrovių asociacija „Liba“.

Šiemet  mugė netradicinė – visi simuliaciniai pirkimai ir pardavimai tiek su užsienio, tiek ir su Lietuvos imitacinėmis bendrovėmis vyko nuotoliniu būdu.

Kaip ir kasmet, joje Šiaulių profesinio rengimo centrui atstovavo Prekybos ir verslo skyriuje veikianti imitacinė bendrovė „Šagrenė“. Komandą sudarė elektroninės prekybos agento specialybės mokinys Rokas Pauga, multimedijos paslaugų teikėjo specialybės mokiniai Rokas Sabeckis ir Gintautas Austynas. „Šagrenės“ kuratorius ir mokinių vadovas – profesijos mokytojas Mindaugas Bartkus.

Šių metų mugės šūkis: „Verslo jungtys – raktas į sėkmę“. Kadangi gyvename globalių procesų ir iššūkiu ritmu, tad ir šiandieniam verslui tenka išspręsti sudėtingus galvosūkius: kaip užtikrinti darnią plėtrą, kaip įdarbinti naujausias technologijas, kaip veikti socialiniai atsakingai, kaip įsitvirtinti globaliame tinkle. Konkurso dalyviai turėjo pristatyti verslo idėją 2030 metams.

Konkurse skirtingų prisijungimų metu „Šagrenės“ komanda pristatė savo idėją, bendravo ir prekiavo su užsienio ir Lietuvos imitacinėmis bendrovėmis naudodami sumodeliuotą el. parduotuvę http://sagrene.sprc.lt , dalyvavo protų mūšiuose, verslo provokacijų žaidime.  

Visos komandos pastangos nenuėjo veltui – konkurso komisijos sprendimu IB „Šagrenė“ buvo nominuota kaip „Auksinė mugės imitacinė bendrovė“ tarp profesinių ir bendrojo lavinimo mokyklų už geriausiai pristatytą verslo idėją 2030 metams. Taip pat „Šagrenė“ radijo reklama išrinkta pačia geriausia, o mokinys Rokas Sabeckis tapo geriausiu vadybininku.

ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus informacija

Į viršų