Salės centre įspūdinga puodų piramidė: iš visų sandėliukų surankiotų, bendruomenės suneštų, suskolintų, sidabru tviskančių ir emaliuotomis gėlytėmis išpuoštų, didelių ir mažų puodų, puodeliukų tvirtovė. Daugiau nei pusė šimto, kiekvienas su dviem rankenėlėm, gražiai ant vienas kito sustatyti, šonelius suglaudę. Pačių dailiausiųjų strėlė kyla aukštyn. Visi nuščiūva, kai ant kopėčių pasilipęs pačioje palubėje rankas aukštyn iškėlęs mokytojas atsargiai taiko paskutinįjį. Rodos, stipriau kvėptelsi ir… Bet paskutinysis puodas tvirtai laikosi. Iki salės lubų liko tik 3,5 cm tarpelis...

Spalio 20 dieną minima Tarptautinė virėjų diena. Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus parengtais virėjais ir konditeriais džiaugiasi ne viena maitinimo įmonė. Todėl pirmiausia skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė  pasveikino profesijos mokytojas, ruošiančias būsimuosius virėjus. Sumanymas netradiciškai paminėti profesinę dieną  įgyvendintas susitelkus bendruomenės nariams, socialiniams partneriams ir draugams. Šiuo metu, kai dėl koronaviruso grėsmės bendravimas ribotas, didžioji ugdymo dalis vyksta nuotoliniu būdu, toks vieningumas, įsitraukimas į bendrą tikslą džiugina.

Piramidėje sudėti įvairiausių formų, dydžių, spalvų puodai, išlikusių nuo XVIII a. pabaigos iki pačių moderniausių. Renginio metu skyriaus vedėja ranką ištiesė į prašmatniausią – variu šviečiantį  518-ąjį. Pakapės parapijos klebonas Donatas Grabažius laimino puodų piramidę ir linkėjo, kad juose kunkuliuotų gardi sriuba ar kitoks sotus maistas.

Matavimo komisija, kurią sudarė pirmininkas UAB „Avicula“ generalinis direktorius Valdas Sutkus, Šiaulių visuomenės sveikatos biuro specialistas dr. Saulius Vaivada, UAB „Mamos maisto paslaptys“ direktorė Aliona Balsienė, išmatavę piramidę visiems susirinkusiems paskelbė, jog piramidės aukštis 2 m 95 cm 5 mm. Duomenys bus pateikti „Factum“ agentūrai.

Šiemet tai trečiasis skyriaus rekordas: buvo didžiausias vėliavos spalvų pyragas, aukščiausia blynų rietuvė. Dabar nevalgomas, bet labai simboliškas 23-iasis rekordas: geras virėjas sriubą ir iš kirvio išvirs, o be puodo – nė pasakoje nepavyktų.

Į viršų