Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) pirmadienio ryto duomenimis, nustatyti 125 nauji koronaviruso atvejai. Iš jų 35 Kauno, 33 Vilniaus, 28 Šiaulių, 13 Telšių, 10 Klaipėdos, 3 Alytaus, 2 Tauragės apskrityse.

Neatsparios tiek ugdymo įstaigos, tiek įmonės
Šiaulių apskrityje koronavirusine infekcija užsikrėtė 6 lopšelio-darželio „Žibutė“ darbuotojai.

3 COVID-19 ligos atvejai patvirtinti UAB „Raštuoti mezginiai“ darbuotojams Šiauliuose. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 11 atvejų.

2 atvejai patvirtinti darbuotojams žvejybos tinklų įmonėje Šiaulių mieste. Iš viso su protrūkiu šioje įmonėje siejama 4 atvejai.

3 atvejai patvirtinti AB „Massiwe Wood Construction“ darbuotojams. Iš viso su šiuo židiniu siejama 11 atvejų.
Šiaulių Spindulio ugdymo centre patvirtintas 1 antrinis atvejis. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 8 atvejai.

4 antriniai atvejai Šiaulių rajone siejami su protrūkiu AB „Rūta“ įmonėje. Su šiuo protrūkiu siejama 12 atvejų.

2 atvejai, iš kurių 1 antrinis, yra siejami su VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės protrūkiu. Taip pat Klaipėdos apskrityje 1 antrinis atvejis yra siejamas su šiuo protrūkiu. Iš viso siejama 76 atvejai.

Iš viso Lietuvoje patvirtinti 6 248 COVID-19 atvejai. Lietuvoje koronavirusu serga 3 330 asmenų, pasveikusiųjų skaičius išaugo iki 2 793. Nuo koronaviruso mirė 103 asmenys, o užsikrėtusių virusu, tačiau mirusių dėl kitų priežasčių asmenų – 22. Izoliacijoje yra 31 286 asmenys.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos spalio 12 d. duomenimis, per sekmadienio dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso –  2 319, iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 86 542.

Visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apsaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Dažniau tirs profilaktiškai
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šią savaitę, iki spalio 18 d. imtinai, Raseinių, Radviliškio, Kelmės, Šiaulių, Kauno, Vilniaus, Mažeikių, Šilalės, Kėdainių, Panevėžio rajonų, taip pat Šiaulių, Rietavo, Elektrėnų, Druskininkų, Kauno, Vilniaus, Panevėžio miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso (COVID-19). Šiose 17 savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Didelės rizikos savivaldybėse šią savaitę profilaktiškai bus tiriami gydymo bei socialinės globos įstaigų darbuotojai. Taip pat papildomai bus tiriami pacientai, kurie gydymo įstaigose praleido daugiau negu 48 valandas.

Pagal atnaujintą tvarką intensyvesnis testavimas bus vykdomas tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinis rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra didesnis už 25, ir per paskutines 14 dienų buvo nustatyta daugiau nei penki užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai.

Pirmadienio, spalio 12 d. duomenimis, Lietuvos sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekė 55,7.

Atsižvelgiant į sergamumo rodiklius skirtingose savivaldybėse, didelės rizikos savivaldybės kiekvieną savaitę nustatomos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimu.

Į viršų