Šiauliečiai dažnai skambina norėdami pasidžiaugti  permainomis mieste, pavyzdžiui, gražiais naujais suoliukais prie Dramos teatro. Pernai rašėme, kad vargsta senoliai, nes baugu prisėsti ant suolo šalia banko – gali nespėti ir autobusas nuvažiuos. Taigi suoliukai juosia riešutmedį, gražiai užpildo erdvę ir stotelė netoli.

Kai miestiečiai pagaliau sulaukė suolelių Prisikėlimo aikštėje, džiaugsmo mažoka. Aikštės jie nepagyvino, prisėsti gali tik tada, jei diena nekaršta. Apskritai nelabai aišku, nakties poguliui ar vaišėms susikrauti jie skirti. Dėl dizaino nesiginčysim, bet į šiauliečių pageidavimą, kad šalia jų bent gėlių vazonai stovėtų, atsižvelgti verta. „Vasaros vidurys, o miesto centras be gėlių styro. Nesmagu žiūrėti, nejauku būti, gėda svečiui parodyti“, – kalbėjo šiaulietė Regina.

Dar baisiau, jos teigimu, kad  aplink aikštę veši balandos ir kitokios piktžolės. Vakar šalia aikštės žolynėlis jau buvo išravėtas, bet priešais Kolegijos pastatą piktžolės dar jautėsi puikiai.

„Prisikėlimo aikštės ir jos prieigos savivaldybei eksploatacijai dar neperduotos. Atsako rangovas „Šiaulių plentas“. Rangovas įspėtas. Perėmus – tvarkysime“, –  rašoma Savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus atsakyme.

Apie tai, kodėl laiku nenušienauta žolė Aido ir Dainų gatvėse, specialistai nepaaiškino.

Bačiūnų gatvėje  vyksta smarkūs rekonstrukcijos darbai, įrengiami dviračių takai, atnaujinamos stotelės. Kodėl tiems, kas projektuoja, žmogus nerūpi –  klausia sodų gyventojai. Žinoma, gražu – naujos stoginės, nauja danga ir suolelis naujas. Tik kodėl vienas vienintelis kėpso? Stoginė ilga, dar du tokius pastatytum. Bet naujoviškas daiktas ne sėdėjimui skirtas. Visas dreba, kai sėdiesi, baugu, kad nuvirs. Dvi lentukės taip sudėtos, kad sėdi tik ant vienos. Ne panelytės modelinės esame, nepatogu. Svarbiausia, ant suolo tik du žmonės telpa, jei trečią priimsi – labai susispausti reikia. O rytais ir vakarais keleivių po dešimt, ne mažiau laukia. Sudarom eilę, pora pasėdi, paskui pasikeičiam, – naujus kelionių ypatumus apibūdina sodininkė. Bėda ir su tvarkaraščiais. Gražiai iš tolo atrodo, o įskaityti negalime – per smulkiai surašyta. Nebereikalingi seniai atsinaujinančiam miestui – tik tiek galiu pasakyti.  Savivaldybės klerkai apie šias problemas  tyli, gal atsakingo ieško?

Į viršų