Švelnėjant karantino sąlygoms, Šiaulių gydymo įstaigose pradedama teikti vis daugiau planinių paslaugų. Tam tikrų pokyčių pastebima ir viešosiose erdvėse. Žmonės atsipalaiduoja ir dažniau patenka į policijos pareigūnų akiratį.

Įgyvendina projektus
Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika vakar vykusioje Šiaulių miesto savivaldybės nuotolinėje spaudos konferencijoje kalbėjo, kad procesas dėl planinių paslaugų atnaujinimo po truputį juda į priekį. Jeigu prieš karantiną buvo užsiregistruota dvylikai tūkstančių konsultacijų, tai dabar didžioji dalis šių pacientų konsultacijų atsisako, todėl atsiranda daugiau galimybių užsiregistruoti naujiems pacientams.

„Šis procesas vyksta, mes jį stebime, didelių nusiskundimų neturime“, – sakė R. Mažeika.

Ligoninė šiuo metu skiria dėmesį ir kitų projektų įgyvendinimui. Ligoninės vadovo teigimu, baigėsi intervencinės angiologijos korpuso statybos projekto rangos konkursas, tikimasi, kad rangovas statybas pradės jau visai netrukus. Jau visai greitai taip pat turėtų būti atrinktas rangovas, kuris atliks Moters ir vaiko konsultacinės klinikos ir Vaikų skyriaus kapitalinį remontą.

„Šiaulių ligoninė netrukus turės pagarbias sąlygas gydyti vaikus. Tai puiki žinia jaunoms šeimoms“, – džiaugėsi R. Mažeika.

Taip pat jis priminė, kad praėjusią savaitę pasirašyta Infekcinio skyriaus kapitalinio remonto ir išplėtimo sutartis su Sveikatos apsaugos ministerija. Šiam projektui ministerija jau skyrė 170 tūkst. eurų. Kaip teigė ligoninės vadovas, Infekcinį skyrių planuojama išplėsti trisdešimčia vietų ir moderniausiu būdu įrengti uždaras palatas, kad būtų sudarytos visos sąlygos gydyti infekcines ligas.

R. Mažeikos žiniomis, šiuo metu ligoninėje gydomi du koronovirusu sergantys pacientai. Jų būklė vidutinio sunkumo.

Perėjo prie kito etapo
Šiaulių centro poliklinikos direktorius Mindaugas Maželis kalbėjo, kad šią savaitę pereita prie antrojo planinių paslaugų teikimo etapo. Jeigu anksčiau poliklinikoje per dieną buvo priimama po 200 pacientų, tai praėjusį ketvirtadienį šis skaičius jau siekė 300 ir toliau jis palaipsniui didės.

„Kontaktinių konsultacijų daugėja. Šią savaitę mes jau pradedame teikti echoskopo, akių, urologo paslaugas, reabilitacijos procedūras, savo aukštus atvėrė ir Psichikos sveikatos centras“, – informavo M. Maželis.

Karščiavimo klinika taip pat toliau atlieka savo funkciją. Kaip sakė įstaigos vadovas, per dieną čia apsilanko 5-8 pacientai ne tik iš Šiaulių miesto, bet ir iš rajonų.

Jis taip pat užminė, kad poliklinikoje vyksta atnaujinimo, rekonstrukcijos darbai, todėl po karantino, šiauliečiai turėtų būti nustebinti pasikeitusiu poliklinikos vaizdo: „Atnaujinama Odontologijos klinika, didžiojoje poliklinikoje atnaujinami koridoriai, laiptinės, tad atvėrus duris, pacientai išvys pasikeitimus.“

Per daug atsipalaidavo
Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macis informavo, kad praėjusią savaitę miesto komisariato teritorijoje registruota 650 įvykių, per savaitgalį registruoti 286 pranešimai, o tai šiek tiek daugiau nei vidutiniškai.

Pagrindinės nusikalstamos veikos, kurios vyravo tiek miesto, tiek rajono teritorijoje, – tai smurtas artimoje aplinkoje, važiavimas išgėrus, sukčiavimas, narkotinių medžiagų vartojimas, viešosios tvarkos pažeidimai.

Per penktadienį, šeštadienį mieste nustatyti 186 greičio viršijimo atvejai. Gegužės 15 d. Šiauliuose, Zoknių rajone, gyventojų ramybę sudrumstusių lenktynių dalyviams paskirtos pirmosios baudos. Nutarimai dėl dalyvavimo neteisėtose transporto priemonių lenktynėse, greičio viršijimo bei chuliganiško vairavimo paskirtos dviem Šiaulių gyventojams, dviem panevėžiečiams, trims radviliškiečiams, vilniečiui ir vienam Naujosios Akmenės gyventojui. Už chuliganišką vairavimą paskirtos 225 eurų baudos ir 12 mėn. atimta teisė vairuoti. Už greičio viršijimą vaikinas gavo 225 eurų baudą ir 1 mėn. neteko teisės vairuoti. Už dalyvavimą neteisėtose transporto priemonių lenktynėse šeši asmenys sulaukė 85 eurų baudos ir 3 mėnesiams prarado teisę vairuoti.

Policijos pareigūnų dispozicijoje yra dar 2-3 val. filmuotos medžiagos iš patrulių tarnybinių automobilių. Jos peržiūra bus vykdoma toliau ir pažeidėjai identifikuojami. Po kurio laiko jie sulauks pranešimų apie jiems skirtas baudas.

Į viršų