Lietuvoje susidariusi epideminė situacija pakoregavo šventinių renginių, skirtų Kovo 11-ajai, programą Šiauliuose. Atšaukiamas tradicinis Trispalvės žygis ir nukeliamas muzikinis spektaklis.
Prisikėlimo aikštėje vyks tik iškilminga Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija, bus giedama Tautiška giesmė.

Vyks iškilmingos karių išlydėtuvės
„Atsižvelgus į Šiaulių miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio, vykusio kovo 3 d., rekomendacijas, nusprendėme kiek pakoreguoti šventinių renginių, skirtų Kovo 11-ajai, programą. Nors ir norime šį svarbų jubiliejų paminėti ypatingai, mums, organizatoriams, pirmiausia yra svarbiausias visų saugumas“, – sakė Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

„Gaila, kad Kovo 11-osios negalėsime atšvęsti su trenksmu, stengsimės bent jau paminėti šią dieną“, – antrino Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Smindriūnaitė.

Šventinę dieną šiauliečiai kviečiami pradėti 11 val. Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje (Aušros tak. 3) vyksiančiomis šv. Mišiomis, o po jų rinktis Prisikėlimo aikštėje, kurioje 12 val. bus giedamas valstybės himnas ir iškilmingai pakelta Lietuvos valstybės vėliava. Renginio metu vyks ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės karių išlydėjimas į Malį, kuriame vyksta Jungtinių Tautų vadovaujama situacijos stabilizavimo operacija MINUSMA.

Nukeliamas muzikinis spektaklis
14 val. Šiaulių arenoje turėjęs vykti specialiai Kovo 11-ajai Šiaulių kultūros centro kurtas muzikinis spektaklis „Gimiau pačiu laiku“, bendroje scenoje turėjęs suburti Šiaulių miesto aktorius, atlikėjus, vaikų ir suaugusių mėgėjų meno kolektyvus, nukeliamas į birželio 1 d. 19 val.

„Muzikinį spektaklį įtrauksime į Tarptautinės vaikų gynimo dienos renginių programą. Taip paminėsime dvi šventes – vieną, skirtą vaikams ir apie vaikus, kurie yra mūsų visų ateitis, kita švente dar kartą pasidžiaugsime savo laisve, prisiminsime dar visai nesenus įvykius, kurie atvedė mus iki dabarties“, – sakė D. Bačiulė.

Kovo 11-ąją, tikrąją šventės dieną, Šiauliuose bus ir kitų renginių – veiks parodos, vyks orientacinis žaidimas, diskusijos, edukaciniai užsiėmimai ir kiti renginiai. Šiaulių miesto savivaldybė primena, kad visus didesnius renginius šiauliečiai turėtų vertinti kaip padidintas galimybes virusų plitimui, todėl rekomenduoja masinių susibūrimų vietų vengti tiems, kurie serga lėtinėmis ligomis, kurių imuninė sistema nusilpusi.

Į viršų