Netrukus dalis Šiaulių miesto Lieporių–Šventupio gyvenamojo rajono gyventojų turės galimybę prisijungti prie centralizuotos vandentiekio ir nuotekų tvarkymo sistemos. Vasario 24 d. UAB „Šiaulių vandenys“ su UAB „SROS“ pasirašė projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Šiaulių miesto Lieporių–Šventupio gyvenamajame rajone“ rangos sutartį. UAB „Šiaulių vandenys“ parengė tinklų techninį projektą ir darbus vykdys iš bendrovės lėšų ir uždirbto pelno.

Tinklų plėtros darbai Lieporių–Šventupio gyvenamajame rajone buvo suskirstyti į du etapus. Pagal pasirašytą rangos sutartį nauji vamzdynai bus tiesiami I etapo teritorijoje, kuri apima Žiemgalių, Kalniškių, Lietuvninkų, Sembos, Aisčių ir Tyravos gatves (žr. planą). Pagal šią sutartį rangovas per 18 mėn. paklos 7,2 km vandentiekio ir 5,8 km nuotekų tinklų bei įrengs vieną požeminę nuotekų perpumpavimo siurblinę. Statybos darbus planuojama pradėti pavasarį.

Nuo naujai įrengtų vamzdynų gatvėje gyventojams bus nutiesiamas vandentiekio įvadas ir nuotekų išvadas iki kiekvieno sklypo ribos. Savininkams reikės pasirūpinti atšakų paklojimu savo sklypo ribose ir vėliau, pradėjus eksploatuoti vamzdynus, su UAB „Šiaulių vandenys“ sudaryti paslaugų tiekimo sutartį.

Išplėtojus tinklus, centralizuotai teikiamos paslaugos taps prieinamos apie 100 esamų namų ūkių ir dar per 100 namų ūkių perspektyvoje. Rangovas šiuos darbus atliks už beveik 1,12 mln. eurų (be PVM).

I etapo darbų apimtyje taip pat bus tiesiami žiediniai vandentiekio tinklai Žiemgalių gatve nuo Latgalių g. iki Tyravos g. ir Tyravos gatve nuo Kalniškių g. iki Statybininkų g. Šiuos tinklus būtina nutiesti su I etapu tam, kad būtų užtikrintas geriamojo vandens tiekimas į gaisrinius hidrantus. Darbų metu bus tiesiami tik vandentiekio tinklai, įrengiami gaisriniai hidrantai ir vandentiekio šuliniai be vandentiekio įvadų iki sklypų ribos. Vandentiekio įvadai bus nutiesti įgyvendinant II etapo darbus.

Kryptinga tinklų plėtra Šiauliuose įgyvendinama vadovaujantis 2017 m. liepos 27 d. Šiaulių miesto savivaldybės tarybos patvirtintu „Šiaulių miesto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialiojo plano keitimu“.

UAB „Šiaulių vandenys“ informacija

Į viršų