Kai lietuviška kalendorinė žiema nė iš tolo neprimena tikrosios, žiemos pramogų pasiilgę šiauliečiai, susikrauna daiktus ir skuba į kitus šalies miestus arba į užsienį. Miesto gyventojai dairosi vietų, kur galėtų pasivažinėti rogutėmis ar sniego motociklais, pačiuožinėti slidėmis ar pačiūžomis.

Trūksta pramogų
Kadangi šiuo metu mieste sniego nėra, galima sakyti, kad pas mus žiemos pramogos merdi. Tiesa, Šiauliuose ne ką linksmiau būna ir iškritus gausesniam sniegui. Pasnigus žiemos sporto mėgėjų galima pamatyti Salduvės parke. Vis dėlto ir čia žmonių būna ne per daugiausia, matyt, slidininkus labiau traukia Kurtuvėnų regioninis parkas.

Iškritus sniegui, didesnė poilsiautojų eilė ir automobilių eilės nusidriekia Bubių pamiškėse. Išlipę iš automobilių, vieni ima slides, kiti renkasi rogutes.

Šiauliečiai savo kojų tvirtumą ir ledo slidumą taip pat išbando ant kasmet užšąlančių vandens telkinių. Užšalę vandens telkiniai – puiki vieta mėgautis aktyviu poilsiu dailiojo čiuožimo fanams ir mėgėjams. Tik bėda, kad ant jų negalima lipti, vaikščioti, čiuožti, žvejoti, jei ledo storis mažesnis kaip 7 cm. Turbūt galima pajuokauti, kad Saulės mieste yra per daug saulės, kuri ištirpina ledą, todėl retai pasitaiko tinkamų sąlygų čiuožti. Tokiu atveju gelbsti ledo arena prekybos centre, tik ten už galimybę čiuožti reikia mokėti, o tai sau gali leisti ne visi.

Važiuoja į kitus miestus
Šiauliečiai svarsto, kad žiemą Šiauliuose gyventi būtų smagiau, jeigu miesto valdžia imtųsi iniciatyvos mieste įrengti lauko ledo areną, kur visi galėtų čiuožinėti nemokamai arba ant kalnų pripiltų daugiau sniego, jog vėliau vaikams nereikėtų voliotis po purvą.

„Žinau, kad kituose miestuose būna supilamas ne vienas sunkvežimis sniego, kad tik miestiečiams būtų patogiau ir smagiau čiuožti nuo kalniuko, o kai kur net būna įrengti tinklai – savotiškos gaudyklės, kad vaikai ant gatvės neišlėktų čiuožinėdami. Kodėl kažko panašaus negalime turėti Šiauliuose?“ – klausia šiaulietis.

Jis taip pat su pavydu žiūri į miestus, kur yra lauko ledo arenos. Norėtų, kad bent viena veiktų Šiauliuose, tik pats netiki, kad tokia galėtų atsirasti.

„Žiemą mieste su vaikais nėra kur papramogauti ir dėl to labai liūdna“, – sako miesto gyventojas.

Siekiantys išvengti purvo ir norintys smagiai pačiuožinėti yra priversti važiuoti į kitus Lietuvos miestus arba net į užsienį. Lietuviai mielai keliauja į Druskininkus, kur gali pasimėgauti žiemos sportu ten veikiančiame žiemos pramogų komplekse, bet vis dėlto dažniau važiuoja į kitas užsienio šalis. Keltuvai, slidžių nuoma, viešbučiai – tai siūlo beveik visa piečiau Lietuvos besidriekianti Europa. Artimiausios žiemos atrakcijos užsienyje – Zakopanės Tatrai Lenkijoje ir Gaujos nacionalinis parkas Siguldoje, Latvijoje.

Į viršų