Panašu, kad 2020 m. Šiaulių miesto savivaldybės biudžetas gali būti panašus į šių metų. Tik iššūkių, siekiant lėšas paskirstyti teisingai, gali kilti daug daugiau. Pagrindinė to priežastis – Savivaldybės įsipareigojimas investuoti nemažą sumą į Šiaulių oro uosto infrastruktūros plėtrą.

Laikosi patvirtinto grafiko
Šiaulių miesto savivaldybės administracijai biudžeto planavimas šiuo metu turbūt yra vienas iš pagrindinių prioritetų. Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis patikino, kad darbai šiuo atžvilgiu vyksta sklandžiai. Anot jo, visa su biudžetu susijusi informacija nebus slepiama ir visi tuo besidomintys galės ja pasinaudoti.

Direktoriaus teigimu, siekiant aiškaus ir sklandaus 2020 m. savivaldybės biudžeto projekto rengimo, pristatymo ir jo pateikimo svarstyti Tarybai proceso, sudarytas net atskiras 2020 m. Savivaldybės biudžeto projekto rengimo, pristatymo ir pateikimo Tarybai svarstymui grafikas.

A. Bartulis informavo, kad Savivaldybės biudžetinės įstaigos ir Administracijos skyriai jau suvedė prognozuojamo 2020 m. Savivaldybės biudžeto asignavimus į atitinkamą programą. Šių metų gruodžio 18 d. bus organizuojamas SPG posėdis dėl prognozuojamo kitų metų biudžeto projekto aptarimo.

Pirminis 2020 m. Savivaldybės biudžeto projektas gruodžio 23 d. bus paskelbtas visuomenei Šiaulių miesto savivaldybės interneto svetainėje. Susipažinę su pateikta informacija, gyventojai šiuo klausimu galės teikti savo pasiūlymus.

2020 m. sausio 16-17 d. biudžeto projektas bus pristatytas Tarybos nariams ir suinteresuotiems asmenims. Vėliau jis bus pristatomas komitetuose ir kitų metų vasario 6 d. 2020 m. biudžeto projektas bus tvirtinamas Taryboje.

„Tikimės, kad vasario 6 d. mes jau turėsime naują biudžetą, kuris savo esme bus panašus į šių metų biudžetą. Tik gal iššūkių bus žymiai daugiau“, – sakė A. Bartulis.

Nusimatė tam tikrą planą
Anot administracijos direktoriaus, kitais metais didžiausias rūpestis bus vykdyti savo įsipareigojimus dėl Šiaulių oro uosto infrastruktūros plėtimo. Kaip žinia, Savivaldybė tam yra numačiusi skirti 10 mln. eurų, taigi galima drąsiai teigti, kad tai bus didžiausias naujas projektas, kurį teks finansuoti Savivaldybei.

„Kadangi tai yra reikšmingas infrastruktūros projektas, kurio įgyvendinimo metus bus kuriamos ir darbo vietos, tikimės sulaukti papildomo finansavimo iš LR vidaus reikalų ministerijos. Jeigu vieną kitą milijoną pavyktų prisitraukti iš ministerijos, tai mums labai palengvintų investavimo naštą“, – kalbėjo A. Bartulis.

Taigi kitų naujų didelių projektų Savivaldybė 2020 m. gali ir nepradėti. Prioritetas bus teikiamas jau pradėtų įgyvendinti projektų užbaigimui ir tiems projektams, kurie reikalauja minimalaus Savivaldybės finansinio prisidėjimo. Administracijos vadovas patikino, kad kitais metais turėtų būti užbaigtas ketvirtas Bačiūnų g. rekonstrukcijos etapas. Gavus papildomų, dar nesuplanuotų lėšų, galbūt pavyktų pereiti prie penktojo, šeštojo etapų ar net visiškai užbaigti šį projektą, o jeigu ir nepavyktų, A. Bartulio įsitikinimu, dėl to nekiltų jokių bėdų, nes projekto finansavimas numatytas iki 2021 m. pabaigos.

Direktoriaus teigimu, kitais metais bus visiškai užbaigta Prisikėlimo aikštės rekonstrukcija. Toliau bus įgyvendinami pradėti projektai Draugystės prospekte. Tam tikri statybos darbai turėtų vykti Višinskio g., Aušros alėjoje. Aišku, niekas nepamiršo ir biudžetinių įstaigų. Vienoms biudžetinėms įstaigoms gali būti skirta šiek tiek daugiau, kitoms – šiek tiek mažiau lėšų, lyginant su 2019 metais.

Į viršų