facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

Kuo kvepia Kalėdos? Vyresnieji sakytų – mandarinais, nes jie būdavo laukiamiausias  žiemos švenčių skanėstas. Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje prieš  Kalėdas pakvipo imbieru, vanile ir cinamonu. Kasmet čia darbštūs mokiniai ir kūrybingi mokytojai paruošia netikėtų siurprizų. Bet tokio dar neteko regėti…

Šventei paruoštą salę užplūdo bene šimtas simpatiškų žiurkyčių. Jų kelias prasideda prie upelio, jos siauručiais takeliais, sėkmingai išvengdamos spąstų, slepiasi pastalėje, kabarojasi ant puošnių stalų, kur jų laukia paslaptingos dailiais raštais išmargintos planetos: „Romantika“, „Netikėta pažintis“, „Prie puodelio kavos“, „Relaksacija“ ir pan.

Neišsigąskite – visos šios grožybės iškeptos iš meduolinės imbierinės tešlos, įmantriai išraižytos, išgražintos. Jas per kelias savaites sukūrė mokyklos pirmakursių konditerių grupė, vadovaujama  profesijos  mokytojos Daivos Vidugirienės. Komanda siūlo idėją Kalėdoms pasigaminti valgomų žaislų.  

Gruodžio 12 dieną Prekybos ir verslo skyriuje atidaryta valgomų kalėdinių žaislų paroda, kurią pristatydama skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė teigė, jog gamindami valgomus kalėdinius žaisliukus moksleiviai prisideda prie gamtos išsaugojimo. Šie su meile paruošti žaislai gali būti puiki šventės puošmena, miela dovana artimam žmogui. Smagiausia, kad šventės vakarą arba po Trijų Karalių galėsite viską suvalgyti ir nieko nereikės išmesti. O spalvotos žiurkytės atsirado neatsitiktinai. Skyriaus vedėjos teigimu, artėjantys 2020-ieji yra Žiurkės metai, o žiurkė – proto, išminties simbolis.

Kultūros istoriką Vilių Puroną stebino konditerių išmonė, kruopštumas, technologijos išmanymas. Jis prisiminė, kad vaikystėje taip pat eglutę puošdavo valgomais žaislais – obuoliais ir saldainiais.

2019 12 14 7

Žiurkytės ruošiasi į kosmosą.
Jurgitos JASNAUSKAITĖS  nuotr.

2019 12 14 12

Žiurkių metų meduoliukai.
Jurgitos JASNAUSKAITĖS  nuotr.

2019 12 14 5

D. Vidugirienė ir jos šaunių konditerių komanda.
Jurgitos JASNAUSKAITĖS  nuotr.

Į viršų