Kai kuriems šiauliečiams susidaro įspūdis, kad niekas nebetvarko miesto. Baisiausia, kad įvairių problemų galima rasti vienoje ir toje pačioje gatvėje. Laiku neišvežamos šiukšlės, kiemuose susidarę atliekų sąvartynai, netvarkingi šaligatviai – tai tik dalelė nepatogumų, su kuriais tenka susidurti Šiaulių miesto gyventojams.

Perpildyti konteineriai
Asociacijos „Visuomeninės iniciatyvos“ vadovas, Lieporių-Šventupio seniūnaitis Vytautas Kabaila, vaikščiodamas V. Grinkevičiaus gatve, įžvelgė ne vieną problemą. Pirmiausia jam į akis krito šioje gatvėje stovintis perpildytas popieriaus-kartono konteineris. Šiaulietis „Šiaulių naujienoms“ sakė, kad žmonės popierių krauna į plastmasės, stiklo arba buitinių atliekų konteinerius. Panašiai yra ir gretimose teritorijose.

„Tokia situacija Lieporiuose jau kuris laikas kartojasi, reikia rimtesnių, nevienkartinių Savivaldybės sprendimų“, – įsitikinęs pašnekovas.

Atsiranda naujų sąvartynų
Šiaulių nepuošia ir šalia penkiaaukščio V. Grinkevičiaus g. 16 atsiradęs naujas sąvartynas. Seniūnaičio pastebėjimu, sąvartynas sėkmingai veikia jau kelinta savaitė. Visa laimė, kad dar ne visi gyventojai drįsta naudotis sąvartyno paslaugomis.

„Savivaldybės administracijos darbuotojai čia, matyt, jau seniai bebuvo apsilankę, daugiau nėra kam rūpintis. Artėja Kalėdos, niekas nebetvarko miesto“, – sakė V. Kabaila.

Patiria sunkius lūžius
Daugiausiai nepatogumų lieporiečiams kelia netvarkingi šaligatviai. Šiauliečio pasakojimu, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorių Antaną Bartulį Lieporių rajono gyventojai 2019 m. rugsėjo 26 d. buvo įspėję, kad šioje vietoje, šalia penkiaaukščio V. Grinkevičiaus g. 16, kaip ir dar daugiau nei dešimtyje vietų, vaikščioti Lieporiuose yra pavojinga, kad tokias vietas reikia nedelsiant suremontuoti. 2019 m. spalio 24 d. gyventojų iniciatyva buvo numatytas susitikimas su administracijos direktoriumi, tačiau administracijos direktorius į susitikimą su daugiau nei 60 gyventojų neatvyko, nes tą dieną Šiauliuose vyko moliūgų šventė.

Pašnekovas informavo, kad visai neseniai šioje vietoje netoliese gyvenanti senyvo amžiaus lieporietė eidama užkliuvo už atsilupusių plytelių ir virto, patyrė sunkias traumas, lūžius.

„Administracijos direktorius tyli – gal niekas apie šį baisų įvykį nesužinos, gal pavyks išsisukti. Taip, pavyks, jeigu lieporiečiai ir toliau tylės. Kiek dar reikės suluošinti lieporiečių, kad miesto meras Artūras Visockas ir administracijos direktorius Antanas Bartulis suprastų, kad asociacijos „Visuomeninės iniciatyvos“ prieš tris mėnesius teikti perspėjimai ir prašymai turi realų pagrindą. Bet tai jau kita tema, o šia žinute noriu pasakyti, kad šaligatviai ir pėsčiųjų takai Lieporiuose daug kur yra avarinės būklės, kad juos remontuoti reikia, būtinai ir neatidėliotinai reikia“, – imtis veiksmų miesto valdžią ragino V. Kabaila.

2019 12 12 4

Niekas neskuba tvarkyti šaligatvių.
Asmeninio archyvo nuotr.

Į viršų