Lietuvos regiono verslo lyderiai, smulkaus ir vidutinio verslo atstovai, klientai, pirkėjai, užsakovai ir verslo partneriai šiandien lankosi pasiekimų parodoje „Šiauliai 2019“. Paroda pripažįstama bene didžiausia regionine paroda Lietuvoje. Kasmet joje apsilanko iki 15 tūkst. lankytojų, dalyvauja apie 1700–200 dalyvių.

Netrūks mugių, pristatymų, seminarų
Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų (ŠPPAR) generalinis direktorius Alfredas Jonuška informuoja, kad paroda nespecializuota.

Renginio tikslas – paskatinti verslo bendradarbiavimą su užsienio partneriais bei formuoti regiono ir miesto įvaizdį, patrauklų pramonei ir verslui.

Kasmet vykstanti paroda vartotojams vienu laiku ir vienoje erdvėje sutelkia pardavėjus ir pirkėjus, gamintojus ir užsakovus, paslaugų teikėjus ir jų klientus. Galimybė atrasti po vienu stogu viską, kas domina – tai puikus būdas sutaupyti. Ir ne tik pinigus, bet ir laiką.

„Jei tave domina tendencijos, nauji produktai ir paslaugos, susitikime verslo ir pasiekimų parodoje Šiauliai 2019“, – kviečia A. Jonuška.

Tris dienas (lapkričio 28-30 d.) Šiaulių arenoje vyks įvairūs renginiai, mokomieji seminarai, įmonių prezentacijos, kolektyvų pasirodymai, tarptautinė konferencija. Paskutinę dieną – parodos geriausio stendo, paslaugos ir gaminio apdovanojimai.

Tai reiškia, kad pradedantieji verslininkai ar ekonominiu šalies gyvenimu besidomintys asmenys turės unikalią galimybę užmegzti verslo pažintis ir pasimokyti iš labiau patyrusių verslo vilkų.

Kalbės apie žiedinę ekonomiką
Tiems, kam rūpi darnus vartojimas ir naujoviškas verslo modelis, būtinai turi dalyvauti ir tarptautinėje konferencijoje „Žiedinė ekonomika konkurencingiems regionams“, kuri vyks šiandien nuo 11 val. verslo ir pasiekimų parodos „Šiauliai 2019“ metu Šiaulių arenoje.

ŠPPAR generalinis direktorius sako, kad žiedinė ekonomika teikia naujas galimybes. Būtina transformuoti valstybių ir jų regionų ekonomiką ir padaryti ją tvaresnę, prisidėti prie klimato tikslų ir pasaulio išteklių išsaugojimo. Tai suteiktų konkurencinį pranašumą smarkiai besikeičiančiame pasaulyje.

„Žiedinės ekonomikos svarba pramonei didėja. Pereinant prie žiedinės ekonomikos labai svarbu sekti pagrindines tendencijas, vertinti pasirenkamus modelius ir įvairių žiedinės ekonomikos elementų veikimą“, – teigia A. Jonuška.

Kaip galima pereinant prie žiedinės ekonomikos didinti regionų patrauklumą investicijoms, didinti pridėtinę vertę ir darbo vietų kūrimą bei paskatinti inovacijas? Kaip ekonominės veiklos vykdytojams pasinaudoti antrinių žaliavų vidaus rinkos teikiama nauda?

Į šiuos ir kitus klausimus atsakymų ieškos ekspertai iš Europos komisijos, Europos Ekonomikos ir Socialinių reikalų komiteto, Eurochambres, Šiaulių universiteto, verslininkai ir bendruomenė.

Į viršų