Šiaulių miesto valdžios veiksmais nusivylę šiauliečiai šį ketvirtadienį rinksis į pasipriešinimo akciją-mitingą dėl Šiaulių miesto mero bei vadovybės savivalės mieste. Tokiu būdu tikimasi atkreipti valdžios dėmesį į šiuo metu didžiausius gyventojų skaudulius ir pagaliau susitarti.

Nenori leistis į diskusijas
Mitinge dalyvaus UAB Pabalių turgaus prekeiviai, kovojantys už tai, kad miesto valdžia neprivatizuotų jų darbo vietų. Taip pat Lieporių bendruomenė, kurių kaimynystėje įsikurs nakvynės namai. Jungsis ir žmonės, kovojantys dėl mieste kertamų medžių.

Į mitingą pakviestas Šiaulių miesto meras Artūras Visockas jau viešai pareiškė, kad jame nedalyvaus. „Viešai pareiškiu, jog lapkričio 7 dienos mitinge dalyvauti nematau prasmės ir galimybių. Manau, jog „medžių gynėjai“ peržengė sveikos diskusijos ribas. Nemanau, kad jų tikslas yra medžių apsauga. Šiuo klausimu, mano nuomone, reikia kalbėtis su architektais ir galbūt su Seimo nariais, kurie kuria teisės aktus. Mes gerbiame specialistų darbą ir teisės aktus. Dėl turgaus yra gautas Vyriausybės atstovo teikimas ir tai yra 100 proc. teisinis klausimas. Mes turime pareigą laikytis teisės aktų. Be to tą dieną vyks miesto Tarybos posėdis“, –  savo „Facebook“ paskyroje rašė meras.

Atsisakymas dalyvauti, akivaizdu, tik dar labiau supykdė miesto gyventojus. „Aš esu Šiauliai ir man dzin kodėl nepatenkinta miesto bendruomenė.“ „Gerb. mere, labai gaila, kad jūs nematote reikalo ir kad jums žmonių nuomonė nėra svarbi. Kai ėjote į rinkimus taip nekalbėjote, gal pagaliau reikėtų įsiklausyti ir išgirsti žmones“, – suskubo komentuoti šiauliečiai.

Jaučia nuoskaudą ir pyktį
Miestiečiams turgaus, nakvynės namų ir medžių kirtimo klausimai yra itin skaudūs. Šiauliečiams nepatinka, kad miesto valdžia šiais klausimais nėra linkusi tartis, todėl vis dažniau išlieja savo pyktį, tai atsispindi ir naujausiuose komentaruose. „Šiaulių naujienose“ jau esame rašę, kad ypač daug kritikos strėlių nukreipta į miesto mero Artūro Visocko pusę. Internete yra išplitęs ne vienas plakatas, kuriame meras vaizduojamas satyriškai.

Lukis Stuors i Andriens įrašai „Facebook‘e“ taip pat merui ne itin palankūs. Štai viename iš jų, piktinamasi noru privatizuoti Pabalių turgų: „Ne ape medžius, bet visvien ape medžius. A sakem, ka Artūrs meluoj? A sakem, ka lygei taip, kaip kapoj medžius, lygei taip, kapos i Jumis? Kur čie tie merytes verksniukai, gal paaiškintų, kaip če daba yra, ka melodija prieš rinkimus groja vieną, o daba kažkokę kitą? Tai kiek pelna UAB Pabalių Turgus uždirb administruodams muokeščių nemuokančius medžių gyniejus?“, – (kalba neredaguota, – aut past.). Čia pat pasidalyta ir Artūro Visocko sąrašo „Dirbame miestui“ politine programa, kurių po rinkimų, esą galimai nesilaikoma. Vienas iš jų skamba taip: „Neprivatizuosime pelningai dirbančių Savivaldybės įmonių.“ Tokie neatitikimai šiauliečiams bado akis, tad natūralu, kad jais dalijasi, tik įdomu, ką darys pats meras, kad ateityje panašių įrašų mažėtų.

Į viršų