„Baisiau ir negali būti. Kaip iš po karo.“ „Išniokojo miestą, nebeliko nieko švento“. Tokių ir panašių atsiliepimų šiandien galima išgirsti iš daugelio šiauliečių lūpų. Miestiečiams, žvelgiant į vietas, kuriose dar neseniai žaliavo medžiai, spaudžia širdį. Jų nuomone, bulvaras be medžių atrodo tragiškai.

Norėtų atsukti laiką atgal
Miesto gyventojai aktyviai dalijasi savo nuomone „Facebook‘e“ ir rašo, kad šios vietos nebegalima vadinti bulvaru, nes žodis „bulvaras“ reiškia vešliais medžiais apsodintą pėsčiųjų taką. Jei nėra medžių – nėra bulvaro. Tai gatvė, plentas, vieškelis ar dar kas nors.

Jiems darosi kraupu vien nuo minties, kad užteko poros pusdienių sunaikint tai, kas dešimtmečius augo ir žaluma džiugino. Šiauliečių įsitikinimu, dar būtų ne vienai kartai užtekę to džiaugsmo.

„Liūdesys „nesvietiškas“ visą pastarąją savaitę kasdien vaikščioti pro tuos apsinuoginusius ir apsilupinėjusiais fasadais pastatus ir suvokti, kad čia jau niekada nebebus žaliuojančios gyvybės pojūčio“, – savo išgyvenimais dalijasi miestiečiai.

Taip pat pasigirdo raginimai Šiaulių miesto savivaldybei renovuoti visus Šiaulių centro namus, nes nukirsti medžiai atidengė „baisuoklius“: nutrupėjusius, nusilupusius, supelijusius, grotuotus namus.

„Mums gėda eiti pro bulvarą, o dar labiau vestis čia svečius“, – skundžiasi šiauliečiai.

Šiandien vaizdas vienoje iš gražiausių miesto vietų nedžiugina net tų, kurie pasisakė už senų medžių naikinimą. Jiems nepatinka, kokį vaizdą mato bulvare, ir norėdami išvengti nemalonių jausmų stengiasi apeiti šią vietą.

Vis dėlto dar yra ir tokių, kurie nepraranda vilties ir tikisi, kad bulvaro atnaujinimo projektas bus įgyvendintas laiku ir naujasis vaizdas džiugins žmonių širdis.

Jaučia pyktį ir liūdesį
Minėtame socialiame tinkle išsakyta ir daug piktų žodžių, adresuotų miesto valdžios atstovams. Žmonės liko labai įskaudinti, kad valdžia nepanoro jų išgirsti, juo labiau kad buvo surengta ne viena visuotinė akcija, kreiptasi net į teismą.

Ypač daug kritikos strėlių nukreipta į miesto mero Artūro Visocko pusę. Internete išplito ne vienas plakatas, kuriame meras vaizduojamas satyriškai. Pavyzdžiui, šalia jo atvaizdo dominuoja tokie apibūdinimai: „Barbaras“, „Auksapjūklis“. Čia pat ir gausybė komentarų, kur palaikomas toks judėjimas. Neaišku, kaip į tokius žmonių pasisakymus reaguoja pats meras, bet akivaizdu, kad sprendimas kirsti liepas supykdė ne vieną šiaulietį.

Įdomu ir tai, kad į mero sąžinę buvo bandyta apeliuoti dar vasarą. Tuo metu šiauliečiai į merą kreipėsi kaip į žaliąjį gamtos mylėtoją. Klausė, kur jo širdis, kai reikia ginti bulvaro liepas. Domėjosi, ar pinigai ir godumas aukščiau visko.

Kaip nesulaukė atsakymo tada, taip nesulaukia jo ir dabar. Miesto valdžia nėra linkusi apie tai daugžodžiauti. „Šiaulių naujienose“ jau esame ne kartą rašę, kad valdančiųjų nuomone, šiai temai skiriama per daug dėmesio. Jų aiškinimu, yra kaip yra ir nieko čia nebepakeisi. Dėl to, kad bulvare medžiai nebežaliuos taip anksčiau, jie tikrai teisūs, bet ar tuos medžius tikrai reikėjo kirsti, čia jau kitas klausimas.

Į viršų