Jau įsibėgėjo naujų konteinerių dalybos Šiaulių miesto individualių namų gyventojams. Tai yra šiuo metu vykstančios miesto atliekų tvarkymo sistemos modernizavimo dalis. Prie pokyčių gali prisidėti ir gyventojai. Senuosius konteinerius keičiant naujais, šiauliečiai kviečiami juos atliekų vežimo dieną išstumtus palikti gatvėje iki vakaro, o rastą sutartį – pasirašyti ir grąžinti į UAB „Ecoservice projektai“ .

Pavasario pradžioje Šiaulių miesto savivaldybei pasirašius naują komunalinių atliekų išvežimo sutartį su atliekų tvarkymo kompanija UAB „Ecoservice projektai“ ir VšĮ „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centru“, atliekų tvarkymo sistemos atnaujinimo darbai jau įgavo pagreitį. Tiesa, siekiant dar operatyvesnių pokyčių atliekų vežėjai primena gyventojams, kad naujajame konteineryje radus sutartį, ją pasirašytą išsiųstų nurodytu adresu. Konteinerių keitimui naujais ir kitiems darbams įvykdyti numatoma investuoti apie 1,5 mln. eurų.

Viena svarbiausių naujoje sutartyje numatytų užduočių – modernizuoti Šiaulių miesto atliekų tvarkymo sistemą ir individualių namų gyventojų buitinius konteinerius pakeisti naujais. Svarbiausia – atliekų surinkimo dieną išstūmus buitinių atliekų konteinerį į gatvę jį ten ir palikti iki dienos pabaigos, net ir tuomet, kai šis yra ištuštintas. Tiesa, jeigu vežimo dieną gyventojai išstums ir ne pilnai pripildytą konteinerį – papildomai apmokestinama nebus ir ši tvarka galios visu konteinerių keitimo laikotarpiu. Po atliekų surinkimo automobilio gatvėse pasirodys kitas ekipažas, kuris tądien pasiims senąjį konteinerį ir paliks naująjį. Tiesa, jeigu po dienos konteineris dar nepakeistas, kitą atliekų surinkimo dieną, numatytą grafike, gyventojų prašoma vėl jį gatvėje palikti visai dienai.

Po naujojo konteinerio dangčiu – sutartis

„Gavusieji naujuosius konteinerius po jo dangčiu turi rasti panaudos sutartį. Labai svarbu atkreipti dėmesį, ar pats konteineris teisingai priskirtas konkrečiam būstui ir patikrinti, ar sutartyje nurodytas teisingas adresas“, – sako UAB „Ecoservice projektai“ generalinis direktorius Artūras Prokarenka.

Po naujojo konteinerio dangčiu rastą sutartį, patikrinus visus joje nurodytus duomenis ir ją pasirašius, reikia grąžinti bendrovei „Ecoservice projektai“. Paprasčiausia – dokumentą atskenavus ar nufotografavus siųsti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba, jeigu patogiau, atsiųsti, pristatyti adresu Pramonės g. 8, Šiauliai į UAB „Ecoservice projektai“ būstinę.

Taip pat gyventojai skatinami atkreipti dėmesį ir į senuosius konteinerius, ant kurių jau atsirado lipdukas. Tokį radus, reikėtų ant jo užrašyti savo adresą – šitaip bus užtikrinta sklandesnė konteinerių dalyba bei žinomas kiekvieno jų savininkas.

Šiauliečių laukiančios naujovės

Įgyvendinant naujai pasirašytą komunalinių atliekų išvežimo sutartį, miesto gyventojų laukia ne tik nauji konteineriai, bet ir daugiau naujovių. Gatvėse taip pat pasirodys modernūs, aplinką mažiau teršiantys atliekų surinkimo automobiliai.

„Be naujų konteinerių ir automobilių, Šiauliuose bus įdiegta ir moderni jutiklių sistema – naujovė visoje Lietuvoje. Išmanūs jutikliai, sumontuoti pusiau požeminiuose konteineriuose, leis fiksuoti jų užsipildymo lygį ir informuos mus apie tai, kad konteineris netrukus pasipildys ir jį reikės ištuštinti“, – naujoves pristato A. Prokarenka.

Į viršų