Šiaulių miesto savivaldybėje pristatytas 17-asis medijų meno festivalis „ENTER‘17“, kuris šiais metais nustebins dar didesniu išradingumu bei įvairių renginių gausa. Šiauliečiai galės išvysti ne tik skirtingas parodas, šokio spektaklius, neįtikėtinus performansus, bet ir padiskutuoti su įdomiu konceptualiu menininku Ričardu Norvilu.

Šiaulių dailės galerijos direktoriaus pavaduotojas kultūrinei veiklai, menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis teigė, jog medijų menas ir Šiauliai, atrodytų, yra prasilenkiančios sąvokos, tačiau jau 17-ąjį kartą Šiauliuose vyksta šiuolaikiškiausias meno rūšies festivalis. Tradicija tęsiasi ir šis medijų meno festivalis nuolat atsinaujina.

17-ąjį medijų meno festivalį „ENTER‘17“ atidarė  penktadienį Fotografijos muziejuje įvykusi menotyrininko V. Kinčinaičio paroda „Sublime II“.

Pirmadienį aikštėje prie Šiaulių dailės galerijos vyko šokio spektaklis „Origamis“, kurį pristatys komanda Satchie Noro & Silvain Ohl iš Prancūzijos.  

„Gegužės 3-iąją vyks medijų meno festivalis „ENTER‘17“ atidarymas. Jam ruošiamės su amžina įtampa, nes matome, kad tas šiuolaikinis menas sudėtingėja. Publikos Šiauliuose tikrai nedaugėja, kuri suprastų šiuolaikinį meną ir kuriai tai būtų įdomu.

Per atidarymą vyks teminė medijų archeologijos paroda „Agregatai“, kur bus sujungiamos senos technologijos su šiuolaikinių medijų skaitmeninėmis technologijomis. Bus sukurta didžiulė, robotizuota banguojanti jūra. Turime svajonę, kad tai gali būti įdomu jaunoms mamoms, vaikams, seneliams ir medijų meno specialistams, kurie supranta, kaip tai yra sunku padaryti.

Toks pat menas bus ir Šiaulių dailės galerijoje, geriausi menininkai, kurie apdovanoti visomis įmanomomis premijomis, pristatys garso, kinetines instaliacijas. Tokia galimybė atsiranda tik gaunant didesnį finansavimą, tik realizuojant tokias drąsias idėjas. Kai peržengi skurdumo ribą, menas tampa įdomus ir atraktyvus. Tikimės, kad renginys bus įsimintinas.

Gegužės 10 d. bandysime grįžti į Šiaulius su klubinės kultūros dideliu renginiu, kur pagrindinis muzikinis renginys vyks „Verpsto“ palėpėje. Rengiama scenografija, kviečiami didžėjai iš užsienio, Lietuvos, jie gros ir „Space_bar“ erdvėje. Bus plokštelių turgelis, sintezatorių workshopas. Tuo pačiu pakvietėme mėgstamus šokėjus, kurie šoka šiuolaikinį šokį, bet klubinės kultūros žanrų. Tai bus labai drąsus klubinės kultūros ir profesionalaus meno miksas.

O gegužės 15 d. Šiaulių dramos teatro mažojoje salėje vyks susitikimas su garsiu šiauliečiu, įdomiu bei konceptualiu menininku Ričardu Norvilu, kuris kuria muziką šiuolaikiniams spektakliams bei šokiams. Jis pristatys audiovizualinę poemą „Šiauliai“, sukurtą originaliais ir savadarbiais sintezatoriais. Gal tai taps Šiaulių miesto tapatumo simboliu. R. Norvilas yra ir puikus moderatorius, filosofas, todėl pabaigoje vyks diskusija „Gimtasis miestas – vidinės imperijos širdis“, – pasakojo menotyrininkas V. Kinčinaitis.

Į viršų