Šiaulių miesto savivaldybės mokyklose besimokantiems 1-12 klasių mokiniams iš Savivaldybės biudžeto skiriamos lėšos kultūros krepšeliui. Tokiu būdu siekiama paskatinti moksleivius dažniau lankytis Šiaulių kultūros įstaigose.

Skelbiamas konkursas
Kultūros krepšelio tikslas – skatinti ir plėtoti mokinių domėjimąsi kuo įvairesnėmis kultūros ir meno veiklos formomis, ugdyti mokinių kultūros pažinimo ir patyrimo įpročius, užtikrinti kokybiškų kultūros ir meno paslaugų Šiaulių regione prieinamumą.

Kultūros ir meno paslauga – kultūros ir meno įstaigų, menininkų, kultūros edukatorių parengti ir siūlomi kultūros ir meno renginiai, kultūrinės edukacijos užsiėmimai ar kultūros ir meno renginiai, papildyti kultūrine edukacija.

Siekiant sudaryti Šiaulių regione siūlomų kultūros ir meno paslaugų sąrašą, iš kurio Šiaulių miesto savivaldybės mokyklos galėtų rinktis, iki 2019 m. vasario 15 d. skelbiamas Kultūros krepšelio paslaugų atrankos konkursas. Konkurse gali dalyvauti Šiaulių regiono (Akmenės, Joniškio, Kelmės, Pakruojo, Radviliškio ir Šiaulių rajonų savivaldybių) ir Šiaulių miesto biudžetinės įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, fondai, asociacijos, kiti juridiniai bei fiziniai asmenys (vykdantys Lietuvoje registruotą individualią veiklą), užsiimantys kultūros ir (ar) meno renginių, kultūrinės edukacijos užsiėmimų ir (ar) kultūros ir meno renginių, papildytų kultūrine edukacija, organizavimo veikla.

Laukia visų pasiūlymų
„Manome, kad tai puiki Savivaldybės iniciatyva, skatinanti mūsų mokinius daugiau domėtis Šiaulių regiono kultūra“, – sakė Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Asta Lesauskienė.

Ji įsitikinusi, kad dabar įstaigos galės pasirengti programas, kurios galbūt padės ateityje išugdyti kultūros vartotojus, vertinančius tai, ką mes turime Šiauliuose. O turime tikrai daug puikių muziejų, meno galerijų, kuriose reikia išmokti būti, jas vertinti.

„Sieksime, kad būtų kuo didesnė programų įvairovė ir įtraukas visas Šiaulių regionas, nes dabar matome, kad žmonės nelabai žino, kas vyksta mūsų mieste, mieliau važiuoja į Vilnių, Kauną, Klaipėdą“, – kalbėjo A. Lesauskienė.

„Tai paskata tiek mūsų muziejams, tiek kultūros įstaigoms pasitempti, pagalvoti, kaip pritraukti moksleivius, kad jiems būtų įdomu tose įstaigose apsilankyti. Kartais mes žinome, kas vyksta už miesto ribų, o kas mūsų mieste – nežinome. Todėl labai norėtumėme, pirmiausia mokinius pritraukti į mūsų mieste esančias kultūros įstaigas“, – antrino Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einantis Gintautas Sitnikas.

Šiais metais Kultūros krepšeliui iš viso skirta 62,7 tūkst. eurų.

Į viršų