Šiauliečiai stebisi, kodėl kai kurios miesto gatvės yra asfaltuojamos prieš tai neparuošus pagrindo naujajai kelio dangai. Taip pat, jų nuomone, oro temperatūra nėra tinkama tokiems darbams. Šiaulių miesto savivaldybės atstovai sako, kad tam yra paaiškinimas.

„Mieste buvo vykdoma daug projektų: tiek šiluminių tinklų, tiek vamzdynų renovacijos. Susidarė tokia situacija, kad ne visur spėta sutvarkyti atstatomąsias dangas, todėl ir susidarė tokia situacija“, – vakar vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einantis Gintautas Sitnikas.

Kaip pavyzdį pateikė Šiaulių pėsčiųjų bulvarą. Sakė, kad ten remonto metu išardytos vietos atstatytos laikino asfalto sluoksniu, įvertinus sąnaudas, taip pat atsižvelgiant į patogumą gyventojams.

„Dabar ta vieta vizualiai gal ir neatrodo gražiai, bet vis tiek patogiau eiti tuo asfaltuotu taku, negu kad ten būtų purvynas. Atstatinėti tą pačią dangą būtų tikrai nelogiška, nes ją ardysime, todėl pasirinktas pigesnis ir greitesnis būdas“, – aiškino G. Sitnikas.

Priminė, kad pavasarį startuos Šiaulių bulvaro rekonstrukcijos darbai, todėl visas asfaltas bus nugrandytas.

Panašiai kalbėjo ir apie kitas miesto gatves, kartojo, kad viskas daroma tik dėl gyventojų patogumo: „Nors kai kurios vietos atstatytos laikinai, nuo to gyventojams tik patogiau. Nemanau, kad čia pinigai išmėtyti į balą. Bet kokiu atveju, jeigu matysime, jog kažkas yra daroma blogai, kai bus klojama ištisinė danga, viskas bus sutvarkyta“, – teigė administracijos atstovas.

Taip pat nuramino esą prie Šiaurės Lietuvos kolegijos neseniai įrengtas dviračių takas nėra laužomas.

„Ten vykdomi kanalizacijos rekonstravimo darbai. Darbai bus vykdomi visoje atkarpoje pagal Tilžės g. esantį dviračių taką nuo Gardino g. iki Gegužių g. Darbai nupirkti su atstatymu. Darbai nuolat stebimi mūsų darbuotojų, viskas yra fiksuojama, kas bus sugadinta, tas bus atstatoma“, – sakė G. Sitnikas.

Į viršų