Šiaulių miesto savivaldybės paskirta dovana – kūdikio kraiteliai, pradėti dalyti 2018 metų liepą, jau įteikti pusei tūkstančio mažylių susilaukusių šiauliečių šeimų. Tikimasi, kad ši graži iniciatyva bus toliau tęsiama ir taps tradicija. Šiauliai turi ir daugiau pagarbos šeimai tradicijų – Šeimų šventę ir renginį „Aš mažasis šiaulietis“.

Jaunoms šeimoms skirta iniciatyva startavo 2018 metų liepos 1-ąją, nuo to laiko visi Šiaulių kūdikiai gauną praktišką dovanėlę – kraitelį. Pagal specialistų rekomendacijas sudarytame rinkinyje sudėtos įvairiausios kūdikio priežiūros ir lavinimo priemonės, drabužėliai, kiti daiktai. Sausio 10-ąją įteiktas jubiliejinis 500-asis kraitelis. Šiaulietis Marius miesto mero Artūro Visocko įteiktą dovaną parneš savo sūneliui Hubertui.

kraitelis6

Labai panašiu metu naujagimį registravusi šiaulietė Asta taip pat buvo pasveikinta Šiaulių mero, su geriausiais miestiečių linkėjimais 499-asis kraitelis atiteko jos dukrelei Kamilei. Abu kraitelius gavę mažyliai yra antrieji vaikučiai šeimoje – abu turi vyresnes sesutes. Meras Artūras Visockas ir Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė mažųjų šiauliečių tėveliams linkėjo sėkmės, kantrybės ir daug džiugių akimirkų auginant savo atžalas.

kraitelis7

Šiuo metu formuojamame Šiaulių miesto biudžete kūdikių kraiteliams numatyta 285 tūkstančiai eurų.

„Dėkoju, kad Šiaulių miesto taryba pernai pritarė šiai gražiai iniciatyvai ir paskyrė lėšų. Vasario 7 dieną bus tvirtinamas 2019 metų biudžetas, tikiuosi, kad kraitelių dovanojimą visiems šiauliečių šeimose gimusiems mažyliams galėsime pratęsti ir paversti dar viena gražia miesto tradicija. Šios ir kitos per metus mažų vaikučių sulaukusios šeimos bus pasveikintos ir birželio 1-ąją vyksiančios šventės metu“, – sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Iš tiesų Šiauliai gali pasidžiaugti jaunoms šeimoms skiriamu dėmesiu. Būtent Šiauliuose, ko gero, pirmą kartą Lietuvoje, surengta vaikučių ir jų šeimų pagerbimo šventė „Aš – mažasis šiaulietis“. Prieš 15 metų pirmąją tokią spalvingą ir džiugią šventę Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga organizavo tuometinė Civilinės metrikacijos skyriaus vadovė Videta Samienė. Jei anksčiau į šventę su mažyliu atvykdavo tik mama ar tėtis, dabar ceremonijoje kviečiamos dalyvauti visos šeimos, nepamirštant broliukų, sesučių ir senelių.

mazasis siaulietis

Kitą pagarbos šeimai ir jos vienybei tradiciją Šiauliuose puoselėja Šiaulių vyskupija. Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio inicijuota Šeimų šventė šiemet vyko jau aštuonioliktą kartą. Renginys, kuriame sulaukiama kelių tūkstančių žmonių, ko gero, yra didžiausias toks renginys visoje šalyje.

SAVIVALDYBĖS ŽINIOS

Į viršų