Šiauliuose tęsiama graži tradicija baigiantis gruodžiui padėkoti tiems, kurie tais metais nuoširdžiai rėmė miesto iniciatyvas, jį garsino ir puošė. Šiais metais Šiaulių miesto mero padėkos pyragus pelnė dešimt verslo atstovų ir trys miestą garsinantys šiauliečiai.

Į Šiaulių miesto savivaldybėje vykstančią tradicinę kalėdinių padėkos pyragų įteikimo ceremoniją Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis sukvietė miesto gimtadienio šventės „Šiaulių dienos 2018“ didžiuosius rėmėjus ir miestą garsinančius šiauliečius.

„Tai simbolinis susitikimas pagerbti verslą, kuris rėmė įvairiausias sritis ir to rėmimo buvo labai daug. Tikrai sunku padėkoti absoliučiai visiems, todėl čia sukvietėme didžiausio metų renginio – Šiaulių miesto gimtadienio pagrindinius rėmėjus. Prie jau tradicinio padėkos pyrago šiemet rasite ir dvasinio pobūdžio dovanų – tai Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ kalėdinių giesmių plokštelė ir Šiaulių dailės mokyklos direktorės Irenos Šliuželienės organizuoto angelų plenero fotoalbumas. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi garbingai besielgiančiais žmonėmis, o tie, kurie dalinasi, kaip tik ir yra tokie. Garbingas elgesys mums visiems duoda itin didelį dvasinį postūmį“, – kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. 

Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis papasakojo apie visai neseniai pristatytą albumą „Tylią naktį, šventą naktį“, kurį choras įrašė kartu su Lietuvos nacionalinės filharmonijos kameriniu ansambliu „Musica Humana“. Ilgai brandintoje plokštelėje skamba Lietuvos ir užsienio kompozitorių kalėdiniai kūriniai, be kurių gražiausios metų šventės jau būtų nebeįsivaizduojamos. Šiaulių dailės mokyklos direktorė Irena Šliuželienė teigė norėjusi išsaugoti mieste žaliavusių medžių atminimą, todėl surengė plenerą, kurio metu iš Prisikėlimo aikštėje augusių liepų gimė keliolika angelų. Dabar jie puošia miesto įmones ir įstaigas. Irena Šliuželienė visiems verslo atstovams įteikė įrėmintus angelų atvaizdus ir plenero fotoalbumą. Dievo palaimos ir gražių ateinančių švenčių linkėjo Šiaulių vyskupas.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio padedamas, kalėdinius padėkos pyragus įteikė metų rėmėjams: UAB „Bodesa“ prezidentui Rolandui Gabrielaičiui, UAB „Citma“ atstovui Mantui Baneliui, AB „Panevėžio statybos trestas“ marketingo vadovei Rūtai Čečiotienei, UAB „Salda“ generaliniam direktoriui Petrui Baronui, AB „Šiaulių bankas“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorei Daivai Grikšienei, UAB „Šiaulių būstas“ vadovei Romai Janušonienei, UAB „Šiaulių plentas“ atstovui, miesto garbės piliečiui Alfonsui Armalui, AB „Šiaulių energija“ generaliniam direktoriui Česlovui Kaspučiui, UAB „Šiaulių vandenys“ generaliniam direktoriui Jonui Matkevičiui. Už metų iniciatyvą – rožyno įkūrimą padėkos pyragas atiteko Stanislovui Grušui, už metų poelgį – jaunajai sporto žvaigždutei Klaudijai Tvaronavičiūtei, už metų įvaizdį – šventiškiausios miesto sodybos šeimininkui Arvydui Račui.

Metų mecenatui – UAB „Nostrada“ skirtas padėkos pyragas nugabentas tiesiai į įmonę.

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų