Vakar skvere prie miesto Savivaldybės vyko pilietinė akcija „Mokinių piketas“, kurią suorganizavo Šiaulių gimnazijų mokiniai. Šia akcija siekta išreikšti Šiaulių mokinių palaikymą streikuojantiems mokytojams ir nepritarimą dabartiniams valdžios veiksmams. Pilietinės akcijos metu buvo demonstruojami gimnazistų provokuojantys plakatai, sakomos mokinių savivaldų pirmininkų kalbos ir pasirašyta peticija, kuri bus perduodama Seimui, Vyriausybei, Švietimo ir mokslo ministerijai, Finansų ministerijai.  

Pilietinės akcijos „Mokinių piketas“ vienas iš organizatorių Visvaldas Vaičiulis teigė, jog čia susirinko, nes Šiaulių gimnazijų mokiniai nusprendė palaikyti streikuojančius mokytojus ir nepritarti valdžios veiksmams.

„Mes nebegalime matyti, kaip yra tyčiojamasi iš mokytojų, nebegalime matyti, kaip su jais yra elgiamasi. Valdžios atstovai su mokytojais neina į derybas, o tiesiog juos ignoruoja, nors mokytojai daro viską, stengiasi elgtis diplomatiškai. Matome, kad tas jų diplomatiškumas jiems nepadeda, jie buvo net priversti miegoti Švietimo ir mokslo ministerijoje. Manome, kad valdžia turi imtis veiksmų, privalo kalbėtis su mokytojais, išklausyti jų reikalavimus ir juos patenkinti.

Šiauliuose nė vienos gimnazijos mokytojai nestreikuoja, nes nėra profsąjungų ir kai kurie direktoriai nepalaiko streiko. Dėl baimės prarasti savo darbo vietas mokytojai negali streikuoti. Mokytojai kiekvieną dieną dėl mūsų labai stengiasi, jie perduoda mums savo žinias, tai kodėl mes bent vieną dieną negalime kažko padaryti dėl jų. Visi mokiniai dalyvavo pirmose pamokose, todėl tai yra įrodymas, kad mokiniai čia atėjo ne todėl, kad pabėgtų iš pamokų. Tikimės, kad taip išsiųsime valdžiai žinutę, jog mokytojai nėra vieni, kad ir mokiniai juos palaiko. Viskas juk priklauso nuo mokytojų, jie ugdo ir daktarus, ir policininkus, ir tuos pačius Seimo narius. Jei nebus mokytojų, jei jie nieko nemokys, tai kokią ateitį turėsime. Visos valstybės pamatas ir yra mokytojai. Čia susirinkome ne tik dėl mokytojų, bet ir dėl Lietuvos ateities. O mes esame ne tik Lietuvos ateitis, bet ir dabartis“, – teigė vienas iš organizatorių V. Vaičiulis.

Viena iš akcijos dalyvių teigė, jog dalyvauja todėl, kad mokytojai yra tie, kurie išugdo kitus, todėl kodėl jie dėl kažko turi kentėti. Ji pasakojo, jog apie tai pasikalba ir su savo mama, todėl jų abiejų nuomone, dabar yra tinkamas laikas kažką pakeisti.

Į viršų