Šiauliuose, Gardino gatvėje, prie regbio stadiono iškilo 560 kvadratinių metrų pastatas. Pastate įrengtas medicinos-dopingo kambarys, trenerių ir teisėjų kambarys, regbininkams skirti persirengimo kambariai, dušai, treniruoklių bei konferencijų salės ir 466 žiūrovus talpinančios tribūnos. Projekto, kuris finansuotas iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto, vertė – 976 tūkst. eurų.

Džiaugiasi pasiektu rezultatu
„Kai pradėjau kadenciją, sportas buvo išsiskaidęs, kas sau. Kelios sporto bendruomenės plėšė paklodę į save. Dabar regbio bendruomenė yra vieninga, siekianti bendrų tikslų“, – spaudos konferencijoje pabaigtu darbu džiaugėsi miesto meras Artūras Visockas.

Pasiektais rezultatais patenkintas ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis. Jis sakė, kad nuo šiol regbio klubai galės normaliai planuoti varžybas. Į pastatą nebus gėda priimti priešininkų komandų.

„Pasibaigus statyboms, pradėjome galvoti, kaip išnaudoti sukurtą infrastruktūrą, kad nenukentėtų nei regbio klubai, nei Šiaulių sporto mokykla „Klevas“. Tuo tikslu sudarėme grafiką. Manau, dabar visai kitaip atrodysime ne tik respublikiniu, bet ir tarptautiniu lygiu“, – kalbėjo A. Bartulis.

Tiesa, šis regbio stadionas skirtas tik varžyboms, o regbininkai iki šiol nelabai turi kur treniruotis. Administracijos direktorius patikino, kad ši problema sprendžiama. Sakė, kad artimiausius dvejus metus sportininkai galės treniruotis Šiaulių pramoniniame parke esančiame stadione. Tikimasi, kad kitais metais pavyks susitarti ir dėl regbio stadiono statybos Gegužių progimnazijoje. Tuomet regbininkams nebereikės važinėti į Pramoninį parką. Taip pat tęsiamos diskusijos su „Saulėtekio“ gimnazija. Tariamasi, kaip būtų galima mokyklos stadioną padaryti tinkamą regbio treniruotėms. Galbūt pavyks susitarti ir dėl treniruočių Gilo stadione.

„Jeigu mums pavyks dėl visko susitarti, regbio bendruomenė turės geras sąlygas tiek treniruotėms, tiek varžyboms. Tuomet galėsime į šį sportinį judėjimą įtraukti daugiau jaunųjų šiauliečių ir tikėtis gerų rezultatų“, – akcentavo A. Bartulis.

Planuoja imtis ir kitų darbų
Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorės Astos Lesauskienės nuomone, dėl jau įgyvendintų ir planuojamų įgyvendinti projektų, Šiauliai gali pretenduoti net į Lietuvos regbio sostinės vardą: „Atsiradus šiam pastatui, atsirado ir daugiau šiuolaikinių patogumų, leidžiančių ne tik suaugusiems, bet ir vaikams normaliai dalyvauti varžybose ir tai džiugina. Manau, kad Šiauliai gali pretenduoti net į Lietuvos regbio sostinės vardą, nes kiti miestai neturi tokių sąlygų“.

Anot jos, šis projektas kol kad nėra visiškai baigtas. Ateityje dar planuojama sutvarkyti aplinkos infrastruktūrą, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, išspręsti apšvietimo problemas.

Statybos darbus vykdžiusios UAB „Limega“ direktorius Vytautas Vilkas informavo, kad statybos darbai truko 17 mėnesių. Šiaulių regbio stadiono pastato statyba buvo baigta dar gegužės mėnesį, bet prireikė dar pusės metų pastato dokumentų tvarkymui. Kaip paaiškino direktorius, iš pradžių buvo gautas leidimas pastato ir automobilių aikštelės statybai. Kadangi pastarasis klausimas dėl automobilių aikštelės įrengimo dar nebuvo išspręstas, teko gauti kitą leidimą.
„Susidūrėme su projektavimo problemomis. Nors objektas faktiškai buvo užbaigtas gegužės mėnesio pabaigoje, ekspertizės projektavimai iš mūsų pareikalavo daug moralinių jėgų. Visiems derinimams, perskaičiavimams prireikė daug papildomo laiko“, – komentavo V. Vilkas.

Nepaisant iškilusių nesklandumų, jis sakė taip pat esantis patenkintas galutiniu rezultatu: „Manau, šis pastatas tikrai gražus ir šiltas. Linkiu sportininkams iškovoti dar daug taurių ir medalių.“

Sporto mokyklos „Klevas“ direktorius Svajūnas Mikalčius rangovui padėkojo už linkėjimus, o Savivaldybės atstovams – už efektyvų bendradarbiavimą: „Esu nustebintas, kiek daug jūs apie mus žinote ir už padidintą sąmatą treniruoklių salės įrengimui.“

2018 12 10 16

Čia bus trenerių ir teisėjų kambarys.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų