Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis spaudos konferencijoje informavo, kad žiniasklaidą pasiekusi informacija – klaidinanti. Savivaldybės administracijai buvo mesti priekaištai, esą nebuvo reaguota į koncesijos sutarties pagrindu Šiaulių areną valdančios bendrovės nusižengimus.

Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Bartulio, pirmiausia jį nustebino situacija, kad jam priekaištus išsakė jo pavaduotojas, kuris pats yra Koncesijos priežiūros komisijos narys, taip pat kuruoja Šiaulių arenos sutarties klausimus sprendžiančio Strateginės plėtros ir ekonomikos departamento veiklą.

„Kaip tik Marijaus Veličkos pareiga yra užtikrinti, kad su arenos koncesija susiję klausimai būtų sprendžiami operatyviai, laikantis teisės aktų reikalavimų“, – komentavo Antanas Bartulis.

Pasak administracijos vadovo, žiniasklaidą pasiekusiame laiške išsakyta abejonė, esą arenos valdytojui nepateikus ataskaitos, Savivaldybė neturėjo mokėti koncesijos mokesčio. Tai nėra teisinga nuostata. Šiaulių areną valdanti bendrovė jau yra pateikusi audito ataskaitą, kurioje matyti, kad praėjusių metų finansiniai rezultatai nepasikeitė, valdytojai dirbo nuostolingai. Bet kokiu atveju tai nebūtų esminis sutarties pažeidimas, kurio pagrindu galima stabdyti koncesijos mokesčio mokėjimą. Atvirkščiai, nemokėdama mokesčio, Savivaldybė pati padarytų esminį koncesijos sutarties pažeidimą.

„Informuodamas apie neva padarytus pažeidimus, mano pavaduotojas remiasi sutarties punktais, kuriuose kalbama apie visai kitus dalykus. O apie Savivaldybės prievolę periodiškai mokėti koncesijos mokestį teigiama 10.1, 10.2 ir 30.3 punktuose“, – patikslino Antanas Bartulis.

Spaudos konferencijose dalyvavęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas teigė, kad politikavimu užsiėmęs administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička nepasirūpino savo tiesioginiais darbais.

„Pateiksiu konkretų pavyzdį darbo, kurį kuruoti buvo M. Veličkos pareiga. Nemenka suma iš valstybės investicijų programos buvo skirta Juliaus Janonio gimnazijos remontui. Šios lėšos yra neįsisavintos, darbai nepadaryti, dėl to miestas gali prarasti apie 200 tūkstančių eurų. Dabar, kai problema tapo mums žinoma, situaciją bus bandoma gelbėti“, – sakė Šiaulių meras.

Kitą dieną rangos darbus Juliaus Janonio gimnazijoje vykdančios bendrovės vadovas buvo pakviestas į Šiaulių mero inicijuotą susitikimą Šiaulių miesto savivaldybėje. Rangovui paaiškinta, kokios gali būti pasekmės nesilaikant sutartinių įsipareigojimų. Po kelių valandų, įvertinusi visas galimybes ir išteklius, rangos organizacija pažadėjo visus numatytus darbus užbaigti dar šiais metais.

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų