Ketvirtadienį Šiaulių arenoje duris atvėrė jau tradicine tapusi „Verslo ir pasiekimų paroda 2018“. Tris dienas vyksiančiame renginyje, anot organizatorių, vienoje erdvėje bus sutelkti pardavėjai ir pirkėjai, užsakovai bei verslo partneriai.

Tai puiki galimybė ne tik įsigyti gaminių iš pirmų rankų, bet ir gauti reikiamos informacijos, pabendrauti su parodos dalyviais. Parodos metu vyksta seminarai, pristatymai, diskusijos, taip pat numatyti „Parodos gaminio“, „Parodos paslaugos“ bei „Originaliausio stendo“ rinkimai, konferencija „Tarptautinės prekybos iššūkiai ir regionų ekonominis potencialas“, kelionių naujienų pristatymai, įvairios loterijos lankytojams ir kt.

Į parodą atvyko įmonės bei organizacijos, smulkieji verslininkai iš Lietuvos ir užsienio, Seimo nariai, taip pat Baltarusijos Respublikos ambasadorius A. Korol, Estijos Respublikos ambasados ekonominis patarėjas R. Vinartčuk, Rusijos federacijos generalinis konsulas Klaipėdoje A. Gračiov, šalies verslininkų asociacijų vadovai, kiti svečiai iš įvairių šalies regionų bei užsienio.

Kalbiname Rasą Sitkevičienę, „Sveikatinių“ tinklo Lietuvoje atstovę. Pasak jos, šiuo metu veikia „Sveikatinių“ 11 taškų, išsibarsčiusių po didžiuosius Lietuvos miestus. Tai prekės sveikatai ir sveikatinimui.

Norintys čia pat gali įsigyti pasaulinio garso vokiečių firmos įdėklus į batus, profilaktinių kompresinių vyriškų ir moteriškų kojinių bei pėdkelnių – tiek kasdieniam dėvėjimui, tiek sportui ir kelionėms. Taip pat tekstilinių movų kraujotakai atkurti, pavyzdžiui, po įvairių traumų, operacijų ar kt. Pašnekovė išreiškė viltį, kad jų prezentuojama produkcija čia, parodoje, susilauks šiauliečių dėmesio, nes investicijos į sveikatą, juolab į sveikatos profilaktiką, visada apsimoka.

Vaikštinėjant dėmesį patraukia Šiaulių universiteto stende kažkokias manipuliacijas atliekanti roboto ranka bei ryški elektros lanko šviesa. Kaip mums paaiškino ŠU Inžinerijos katedros docentas G. Valiulis, čia darbuojasi robotas, pritaikytas ir studijoms, ir gamybai, – daro 3D užrašus metalo plokštelėse. Norima sudominti miesto žmones robotų panaudojimo galimybėmis bei pasiūlyti galimybę mokytis bei šviestis.

„Reikalingi gabūs ir sumanūs inžinieriai, kurių trūkumas jaučiamas, – toliau kalba pašnekovas. – Tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse jaunimas nelabai nori rinktis inžinieriaus profesijos. Kodėl? Nes studijos sunkios, reikia gerai mokėti fiziką, kuri nėra populiari tarp Lietuvos moksleivių ir mažai kas ją renkasi. Gerų inžinierių šalyje visada trūko ir tą spragą šiandien bando užpildyti Šiaulių universitetas.“

Su ŠU Inžinerijos katedros docentu S. Rimovskiu apžiūrime universiteto ketvirtakursio studento D. Geležinio sukurtą manipuliatorių – nepramoninį griebtuvą robotui. Tokią mechaninę „ranką“ su dviem „pirštais“. Pinigus projektui skyrė Šiaulių miesto savivaldybė.

Kaip ir ankstesnėse, šiųmetinėje Verslo ir pasiekimų parodoje gausu keramikos gaminių, mėsos ir pieno produktų, aprangos, kosmetikos, higienos, virtuvės ir kitokių prekių. Galima įsigyti įvairios tematikos knygų leidyklos kainomis, šildytuvų, vandens filtrų, medaus, gėrimų bei žvėriškai skanių, rūkytų žvėrienos (briedienos, elnienos, stirnienos, šernienos, bebrienos) dešrų. Kai kurios iš jų praturtintos miško grybais, imbieru, aitriosiomis paprikomis – visokiam skoniui. Esama žvėrienos konservų bei kitokių gėrybių.

Tačiau parodoje pristatomos ne tik prekės, bet ir paslaugos.

„Čia, Šiaulių arenoje vykstančioje parodoje, pristatome Šiaulių profesinio rengimo centrą bei profesinį mokymą Šiauliuose, – pasakoja pakalbintas šio centro Buitinių paslaugų skyriaus vedėjas A. Kušleika. – Pristatome fotografų, kirpėjų, higieninės kosmetikos kosmetikų, floristų specialybes – visa tai atsispindi mūsų stende. Norime atkreipti būsimųjų moksleivių ir jų tėvelių dėmesį, jog profesinis mokymas yra ir įdomus, ir spalvingas, ir suteikiantis daug galimybių ateityje.“

Be visa to, buitininkų stende lankytojams taip pat siūloma išbandyti laimę loterijoje – laimėti kurią vieną iš čia teikiamų paslaugų. Todėl iš parodos galima grįžti ir atšviežintu veidu, su nauja šukuosena ar pan.

Savo paslaugas parodos lankytojams siūlo UAB „Kelionių centras“. Kalbiname jo vadovę J. Mirošničenko.

„Turizmo rinkoje sukamės nuo 2004 metų. Per tą laiką esame pelnę klientų pasitikėjimą, o Verslo ir pasiekimų parodoje dalyvaujame kiekvienais metais. Dalyvausime turbūt ir ateityje, nes tikimės gyventi, dirbti, tikimės surinkti norinčiųjų keliauti grupes. Šiemet Kalėdoms ir Naujiems metams siūlome įdomias 2-3 dienų keliones į artimiausias šalis, tokias kaip Suomija, Švedija, Lenkija, Baltarusija, taip pat ir keliones po Lietuvą. Pavyzdžiui, kviečiame vykti sutikti Naujuosius metus prie Baltijos jūros arba Vilniuje. Turime įvairiausių pasiūlymų, todėl ši paroda – puiki proga informuoti žmones, potencialius mūsų klientus“, – teigia J. Mirošničenko.

Turi ką pasiūlyti parodos lankytojams ir saldainių fabrikas „Rūta“. Naujienas pristato produkto vadovė Vitalija Stonienė.

„Mums jau šimtas penkeri, tačiau visuomet atviri naujovėms... Pirmiausia norime parodos lankytojams pristatyti pernai apdovanojimą pelniusį vieną iš inovatyviausių savo gaminių – baltymų, vaisių, sėklų bei riešutų užkandžius. Tai batonėliai ir saldainiai, praturtinti vitaminais ir mikroelementais. Vitaminai parinkti ne atsitiktinai, o bendradarbiaujant su šalies mokslininkais. Čia matome batonėlius su žirnių baltymais, su magniu, su kalciu ir vitaminu D, su foline rūgštimi bei dviejų rūšių baltyminius batonėlius su išrūgų baltymų izoliatu, kurį itin vertina sportuojantys žmonės.“

„Rūtos“ fabriko stendas neįsivaizduojamas be gardaus lietuviško šokolado. Tai penkių pieninių bei juodųjų šokoladų grupė, turinti sudėtyje daug sausųjų medžiagų, kakavos ir tarpusavyje derančių itin vertingų priedų.

V. Stonienė tikisi parodoje ne vien pristatyti „Rūtos“ naujienas, bet ir galimai susirasti klientų, pristatyti gausiems lankytojams patį fabriką.

Einame iš parodos pro šilumą spinduliuojančius šildytuvus, granulių degiklius ir firmą, prekiaujančią granulių katilais, pro savo paslaugas siūlančias vairavimo mokyklas. Žengiame pro demonstruojamus nuotekų valymo įrenginius. Visko ir neišvardytume... Žmonės stoviniuoja prie odos ir kailių drabužiais prekiaujančių firmos ir juvelyrikos stendų, į krepšius deda kvepiančius duonos kepalus, kumpius, sūrius... Reikia lauktuvių ir namiškiams.

Kasmetinė „Verslo ir pasiekimų paroda 2018“ šurmuliuos dar penktadienį ir šeštadienį.

2018 11 29 9

Džiugiai nusiteikusi į parodą atvykusi gausi Šiaulių profesinio rengimo centro buitininkų komanda.
Autoriaus nuotr.

2018 11 29 10

„Sveikatinės“ tinklo stendo atstovių teigimu, investicijos į sveikatą visada apsimoka.
Autoriaus nuotr.

2018 11 29 7

Šiųmetinėje Verslo ir pasiekimų parodoje. Susitikimai.
Autoriaus nuotr.

Į viršų