Baigiamas keturšalių sutarčių pasirašymo procesas studijų paramai gauti. Tikimasi, kad padidintos stipendijos studentams taps puikia paskata toliau gyventi ir dirbti Šiauliuose.

Nori išlaikyti jaunimą mieste
Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintautas Sitnikas priminė, kad 2018 m. liepos 19 d. miesto Tarybos sprendimu patvirtintas Studijų Šiaulių mieste paramos skyrimo tvarkos aprašas. Tai reiškia, kad nuo šiol asmenys, įstoję į Šiaulių valstybinę kolegiją, Šiaulių profesinio rengimo centrą, Šiaulių universitetą, turės galimybę gauti miesto Savivaldybės padidintą stipendiją.

Direktoriaus pavaduotojo teigimu, studijų paramos tikslas – aktyvinti Šiaulių miesto socioekonominę, kultūrinę pažangą remiant Šiaulių miesto potencialą – jaunimą, galintį prisidėti prie spartesnės ir jaunimo lūkesčius atliepiančios miesto plėtros. Studijų rėmimas siejamas su jaunimo skatinimu studijoms likti Šiaulių mieste ir baigus studijas dirbti Šiaulių miesto įstaigose ir įmonėse.

Studijų paramą gaus pažangūs Savivaldybės teritorijoje veikiančiose aukštosiose mokyklose studijuojantys pirmosios (bakalauro) ir antrosios (magistro) studijų pakopų studentai ir Šiaulių profesinio rengimo centre besimokantys mokiniai, turintys susitarimą su miesto teritorijoje veikiančia įmone ar įstaiga dėl įdarbinimo ne trumpiau kaip 3 metams pagal įgytą kvalifikaciją.

Aukštojoje mokykloje studijuojančiam studentui bus išmokama 4 bazinių socialinių išmokų dydžio suma per mėnesį (152 eurai); Šiaulių profesinio rengimo centre besimokančiam mokiniui – 2 bazinių socialinių išmokų suma per mėnesį (76 eurai).

Studijų paramą gaus 46 studentai
G. Sitnikas informavo, kad šiais metais konkursui dėl studijų paramos gautos 53 paraiškos. Numatytus kriterijus atitiko ne visi asmenys, todėl iš viso studijų paramą gaus tik 46 studentai iš tokių studijų programų: kūno kultūros ir sporto pedagogika, muzikos pedagogika, bendrosios praktikos slauga, informacinių sistemų technologija, ekonomika, programų sistemos, mechanikos inžinerija.

Šiuo metu baigiamas keturšalių sutarčių pasirašymo procesas. Sutarta, kad jaunuoliams baigus studijas darbdaviais taps 7 verslo įmonės, BU mokyklos, sporto klubai, Šiaulių greitosios medicininės pagalbos stotis, Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka, UAB Šiaulių gatvių apšvietimas, valstybinis kamerinis choras „Polifonija“.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis sakė tikintis, kad ateityje šia studijų parama susidomės dar daugiau studentų.

„Pirmųjų metų aktyvumas visai neblogas, tuo labiau kad su šiuo projektu startavome ne nuo rugsėjo, bet spalio mėnesio. Dabartiniai rezultatai parodė, kad projektas yra įdomus, gyvas, studentams pavyksta susirasti darbdavį ateičiai. Manau, kitais metais tai išsiplėtos į visiškai sėkmingą projektą“, – komentavo A. Bartulis.

Administracijos direktorius patikino, kad lėšų studijų paramai nepritrūks. Šių metų biudžete padidintoms stipendijoms skirta 150 tūkst. eurų. Kitais metais tam planuojama skirti apie 300 tūkst. eurų.

Į viršų