Penktadienį ir šeštadienį prognozuojamos itin žiemiškos oro ir eismo sąlygos. Vietomis – sniegas su lietumi, plikledis ir 2-3 cm sniego danga. Šiaulių gatves ir kelius prižiūrintys kelininkai pasiruošę – stebės greitai besikeičiančias sąlygas, budės pernakt ir yra pasirengę operatyviai išvažiuoti į gatves.

Sinoptikai prognozuoja, kad artėjantį savaitgalį pragiedrulių tikėtis neverta – kai kuriuose rajonuose gali susidaryti ir 2-3 cm sniego danga. Šeštadienio naktį temperatūra daug kur nukris iki 3-6 laipsnių šalčio, o snigti pradės ir pajūryje bei Žemaitijoje – su kiekviena valanda kritulių bus daugiau. Dieną sniegą nešantys debesys keliaus per visą šalį, o vietomis sniegas ims maišytis su lietumi, todėl teks saugotis ir plikledžio. Panašus oras tęsis ir sekmadienį, tačiau įdienojus snyguriuos jau negausiai.

„Ecoservice“ įmonių grupės kelininkai prižiūri šešių Lietuvos miestų gatves ir kelius – Šiaulių, Biržų, Kėdainių, Pasvalio, Marijampolės ir šiaurinės Klaipėdos. Pasak „Ecoservice projektai” teritorijų valymo padalinio vadovo Egidijaus Skvirecko, kelininkai nuolat stebi orų prognozes ir yra pasirengę operatyviai reaguoti į jų permainas.

„Kiekvieno mūsų prižiūrimo miesto atsargų sandėliai yra paruošti visam žiemos sezonui. Konkrečiai Šiauliuose turime sukaupę 2000 tonų druskos ir 680 tonų druskos ir skaldos mišinio, o esant poreikiui šios atsargos bus pildomos. Šį savaitgalį, kai, prognozuojama aukštesnė nei -8°C temperatūra, ant kelių bus barstoma druska, kuri, esant plikledžiui ar labai gausiam snygiui, ima tirpdyti ledą ir dangos paviršius darosi šlapias bei mažiau slidus“, – teigia E. Skvireckas.

Įprastai šaltuoju metu laiku kelininkai šiuose miestuose darbą pradeda 1-4 val. ryto, kad paruoštų gatves rytiniam eismo pikui.

Ypatingai žiemą vairuotojams ir pėstiesiems rekomenduojama nuolat stebėti ir vertinti oro sąlygas, kurios gali netikėtai keistis. Pėstiesiems tai leidžia deramai įvertinti situaciją, pasirinkti geriausią kelionės maršrutą, tinkamą avalynę, o vairuojantiems – ir vairavimo stilių, saugų greitį bei atstumą nuo priekyje esančios transporto priemonės.

Į viršų