Ar žinote, kad Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos dailės mokytoja ekspertė Elida Ignatavičienė dalyvauja šalies projekte, todėl penktadienį reikės visos gimnazijos bendruomenės palaikymo, kad būtent ji būtų išrinkta inovatyviausia dailės mokytoja?

„Inovatyviausių mokytojų apdovanojimai 2018“ – tai jau trečius metus iš eilės vykstanti iniciatyva „iš apačios“, skirta prisidėti prie mokytojo profesijos prestižo kėlimo. Mes žinome, kad Lietuvos mokyklose dirba daug puikių mokytojų ir tikime, kad jų paskatinimas, jų pavyzdžio rodymas gali būti užkrečiantis.

Ši iniciatyva – tai pozityvi komunikacija viešinant geruosius pavyzdžius švietime, tai kalbėjimas apie šiuolaikišką, inovatyvų pedagogą bei jo svarbą ir, žinoma, tai iškilmingas apdovanojimų renginys, kuris įvyks Martyno Mažvydo bibliotekoje šį penktadienį.

Inovatyviausio mokytojo kriterijai yra keli. Pirmiausia – tai pedagoginis profesionalumas: efektyvių ir/ar naujų ugdymo metodų naudojimas ir dalijimasis sėkme su kolegomis šalyje ir/ar užsienyje.

Taip pat pedagoginė lyderystė – mokytojo dalyvavimas papildomose veiklose. Pavyzdžiui, papildomas darbas su moksleiviais, švietimo iniciatyvų įgyvendinimas, ekspertinis darbas rajono, regiono, valstybės ar tarptautiniu lygmeniu, dalyvavimas projektuose.

XXI a. būtinos kompetencijos – technologijų naudojimas ugdyme ir nuolatinis tobulėjimas.

Ne paslaptis, kad mokytoja E. Ignatavičienė savo kasdieniniame darbe taiko darbo metodų visumą: per iš anksto apgalvotus klausimus, individualizuotas užduotis, papildomą pamokos medžiagą vyksta komandinis bendradarbiavimas, mokiniai patys atranda įdomių dalykų, visi patiria sėkmę ir nuolat tobulėja. Tokia yra dailės mokytojos darbo vizija.

Kadangi S. Daukanto gimnazija nuo šių metų rugsėjo startavo su inžinerinės Ii klasės projektu, mokytoja Elida pasiūlė kolegoms tarpdisciplininį projektą apie moliūgus, tyrės virimą. Projektas apjungia ne tik chemiją, matematiką, fiziką, bet ir technologijas, dailę, lietuvių bei užsienio kalbas. Prasidėjo bendradarbiavimas su Šiaulių profesiniu rengimo centru, Šiaulių universitetu, Šiaulių valstybine kolegija, „Rotary“ moterų klubu.

Mokiniai netradicinėse erdvėse ir per įvairias dalykų pamokas vykdo eksperimentus, mokslinius tyrimus, pristato juos miesto visuomenei. Vykdomas komandinis darbas, o pasiekimai – individualūs.

S. Daukanto gimnazijos mokytoja E. Ignatavičienė visiems mums yra didžiulis autoritetas ne tik dėl inovatyvių darbo metodų, bet ir dėl asmeninės charizmos: profesionalumo, darbštumo, idėjų strategavimo, geranoriškumo, aktyvumo, savito humoro jausmo. Todėl mes visi palaikome savo kolegę – džiaugiamės ja ir didžiuojamės.

Į viršų